Uutisen päiväys

1.2.2015← Takaisin

Jarkko Määttä 17:s Willingenin maailmancupissa

Jarkko Määttä ilahdutti Willingenissä. Miehen sijoitus lopputuloksissa oli 17:s.Jarkko Määttä ilahdutti Willingenissä. Miehen sijoitus lopputuloksissa oli 17:s.

  Päävalmentaja Jani Klinga oli tyytyväinen Jarkko Määtän kokonaissuoritukseen.

  Jarkko Määttä on sijoittunut seitsemänneksitoista Saksan Willingenissä hypätyssä mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa. Kaksi suomalaishyppääjää keräsi kilpailussa pisteitä, sillä Janne Ahonen oli lopputuloksissa 30:s.

  "Perushyvä suoritus, ei siinä mitään. Ensimmäisen kierroksen hyppy oli jo todella lähellä sellaista nappihyppyä, sellaista meininkiä mihin on harjoituksissakin pystynyt. Ihan ok kisa tosiaan. Harjoituksissa hyppy on kulkenut jo pidemmän aikaa, nyt kun vielä saisi sen tason vakiinnutettua kilpailuihinkin niin hyvä tulee", kommentoi tyytyväinen Jarkko Määttä kilpailun jälkeen.

  Janne Ahonen oli lopputuloksissa 30:s. Sijoitusta selittää toisen hypyn epäonnistuminen. Ahonen ei kaatunut, mutta keulalla konkarille sattui paha virhe joka verotti hypyn mittaa roimasti. Hyppy jäi HS145-mäessä vain 98 metriin. Ensimmäisellä kierroksella Ahosen hyppy kantoi 129,5 metriin.

  "Jannelle kävi siinä virhe, mutta oli kuitenkin tärkeää että hänkin keräsi maailmancupin pisteitä. Jarkon hyppäämistä varmasti puolestaan auttoi se, että eilisessä joukkuemäessä löydettiin alle sellainen väline joka sopii hyppääjälle. Jarkon osalta olen tietysti erittäin tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa", kommentoi päävalmentaja Jani Klinga.

  Olli Muotkan ja Harri Ollin urakka päättyi karsintaan. Molemmat jäivät lopulta reippaasti pääsystä kilpailuun.

  "Kumpikaan ei saanut karsintaan kovinkaan onnistuneita suorituksia. Varmasti teknisellä puolella puutteet ovat kaikkein suurimmat. Tällä kertaa näin", kommentoi päävalmentaja Jani Klinga.

  Kilpailun lopputulokset luettavissa tästä.