Uutisen päiväys

25.3.2018← Takaisin

Hirvonen seitsemäs kauden päätöskilpailussa Schonachissa

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola taistelivat itsensä kymmenen parhaan joukkoon Schonachin kahden hypyn ja 15 kilometrin kilpailussa. Hirvonen oli kisan seitsemäs ja Herola kahdeksas. Molemmat miehet ylsivät kymmenen parhaan joukkoon maailmancupin kokonaispisteissä.

Eero Hirvonen lähti ladulle seitsemäntenä minuutin ja 38 sekuntia hyppyjen jälkeen johtanutta Norjan Jarl Magnus Riiberiä perässä.

”Mäessä ensimmäisellä kierroksella ihan hyväkin hyppy, sitten toisella ei ihan lähtenyt niin hyvin. En ihan ollut siinä kärkikamppailussa mukana. Ladulla 15 kilsaa oli aika hiihtelyä porukassa, sinänsä kohtuu helpolla pääsi tuon viimeisen kisan”, summasi Hirvonen päivän kisan.

Maailmancupin loppusijoituksissa tammikuun lopussa 22-vuotta täyttänyt Hirvonen oli kuudes pistein 755. Kuluneella kaudella Hirvonen ylsi viidesti palkintopallille henkilökohtaisissa kilpailuissa sekä oli mukana kahdesti kolmanneksi sijoittuneessa joukkueessa.

”Tosi hyvä kausi. Kokonaisuudessaan tuli nostettua sijoituksia viime vuodesta. Ehkä positiivisin asia tältä vuodelta on se, että noissa vaikeissa mäissä, mitkä on ollut mulle heikompia, niin sai otettua askeleita eteenpäin. Hiihdossakin pieni askel taas eteenpäin, varsinkin siinä loppukireissä ja irtiottokyvyssä, se meni eteenpäin, kuin sitä vietiinkin eteenpäin viime kesän aikana”, analysoi Hirvonen.

Ilkka Herola hiihti Schonachin pehmellä ladulla eiliseen tapaan kovaa ja nousi 22:nnelta sijalta kahdeksanneksi.

”Hypyt ei taaskaan olleet sitä, mitä odotin. Se oli semmoista tämän kauden peruskauraa kuitenkin. Hiihto oli hyvää luonnollisesti. Ja 15 kilometrillä pystyy aika paljon tekemään”, pohti Herola kisan jälkeen.

Kokonaiscupissa Herola päihitti vielä eilen edellään olleet Saksan Vinzenz Geigerin ja Itävallan Mario Seidlin nousten kymmenenneksi. Pisteitä Herola keräsi 500.

”Kokonaisuudessaan kausi. Joo niin aika yllättävänkin iso steppi ladulla ja mäessä pystyi viime kauteen verrattuna tekemään parempia noteerauksia. Siinä mielessä ihan positiivisiakin merkkejä oli ja henkisen hyvinvoinnin kannalta niin huomattavasti helpompi kausi kuin viime vuosi kaiken kaikkiaan”, summasi Herola, joka jäi itse asettamistaan tavoitteista tällä kaudella.

Eilen urakkansa päättänyt Leevi Mutru tuskasteli pitkän kauden hyppynsä kanssa. Mutru oli maailmancupissa 47:s ja luonnollisesti pettynyt kauteensa, joka sujui edellisvuotta huonommin.

”Mäkihommissa koitettiin kyllä ettiä sitä hyppyä kissojen ja koirien kanssa, mutta tällä kertaa sitä ei kyllä nyt löytynyt. Se on erittäin vaikeaa kauden mittaan löytää, kun pääsee todella vähän harjoittelemaan. Nää on opettavaisia kausia, silloin kun se homma tökkii, vaikka kuinka yrittäisi olla kärsivällinen”, analysoi Mutru.

Suomen joukkue sijoittui maiden välisessä Nations Cupissa viidenneksi pistein 2247. Sijoitus pysyi samana kauteen 2016/17 verrattuna, mutta pistepotti nousi lähes 800 pisteellä. Ero Suomen edellä oleviin Japaniin ja Itävaltaan kaventui. Maiden välisen cupin voitti Norja pistein 5033.  


Kilpailun tulokset

Maailmancupin lopputulokset

Nations Cup lopputulokset

Kaikki maailmancupin tilastot Schonachin toisen kilpailun web-sivulta


Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa

Eero Hirvonen

Ilkka Herola

Leevi Mutru

Kuva: SHL/Romina Eggert