Uutisen päiväys

26.1.2018← Takaisin

Veteläinen ja Oinas avauspäivän suomalaismestarit PM-kilpailuissa Vuokatissa

Alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden avauspäivänä Vuokatissa kaksi suomalaisurheilijaa nousi korkeimmalle korokkeelle. Mestareina kukitettiin poikien mäkihypyssä Kuusamon Eräveikkojen Jonne Veteläinen ja tyttöjen yhdistetyssä Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas.

Veteläinen hyppäsi HS100-mäessä 97 ja 99 metrin hypyt ja vei mestaruuden 6,5 pisteen erolla. Kuusamon Eräveikkoja edustava ja Rovaniemellä asuva Veteläinen sai ottaa onnitteluja vastaan iloisesti hymyillen. 

”Ihan jees, sain kaksi omaa hyvää hyppyä”, myös nuorten MM-kisoihin valittu Veteläinen sanoi.

Tyttöjen HS54-mäessä Vörå IF:n Alva Thors oli parhaana suomalaisena kolmas. Hänen hyppynsä kantoivat 35 ja 37,5 metriä.

 

”Tuntuu hyvältä. Ensimmäinen hyppy ei ollut niin hyvä, mutta toisella meni paremmin”, Thors jutteli.

Yhdistetty: Oinas mestari, Reponen taisteli hopealle

Taivalkosken Kuohua edustava Annamaija Oinas voitti suomalaisten kesken käydyn tyttöjen yhdistetyn.

”Hypyt eivät olleet kovin hyviä, toinen meni tosi paljon ohi. Hiihto meni ihan hyvin, mutta latu oli aika raskas. Nämä PM-kisat ovat ihan kivoja”, Oinas sanoi. 

Oinas sai edetä mestaruuteensa melko vaivattomasti, mutta Perttu Reponen ratkoi hopeamitalin edukseen vasta viimeisellä kilometrillä. Kolmantena hiihto-osuudelle lähtenyt Kiteen Urheilijoita edustava ja Vuokatissa asuva urheilija kuroi edellään lähteneen Norjan Sebastian Ostvoldin etumatkaa kiinni tasaisesti. Ostvoldin kaatuminen viimeisellä kierroksella toiseksi viimeistä nousua edeltäneessä laskussa avitti Reposta ja päästi suomalaisen hetkessä kantaan. Lopulta Reponen taisteli hopealle

”Aika paljon kasvoi kärkeen mäessä ero. Oli vaan alettava tekemään nousujohteista hiihtoa. En kyllä olisi uskonut, että kakkosmiestä saan kiinni. Viimeisen mäen päällä sain kiinni ja sitten ohi. Mäessä oli jo (nuorten SM-kisoihin verrattuna) parempaa, olisi voinut paremminkin mennä, mutta ihan ok”, lauantaina parisprintin mitalijahtiin pääsevä nuorukainen sanoi.

Kisatunnelmia VuokattiSportin Facebookissa ja Instagramissa @vuokattisport #NJSC2018Vuokatti

PM-kisojen tulossivu: http://vuokattievents.fi/results-tulokset

PM-kisojen aikataulu: http://vuokattievents.fi/schedule-ohjelma