Uutisen päiväys

2.12.2016← Takaisin

Yhdistetyn joukkue tiimikisan neljäs Lillehammerissa

Yhdistetyn joukkue jatkoi vahvoja otteitaan maailmancupissa Norjan Lillehammerissa. Perjantaina ohjelmassa oli joukkuekilpailu, jossa suomalaiset sijoittuivat neljänsiksi. Voittajaksi kruunattiin Saksa.

Suomalaiset hyppäsivät Eero Hirvosen johdolla hyvin. Hirvonen ponnisti Japanin Akito Wataben tavoin kilpailun pisimmän hypyn 103 metriä. 

”Hyppy oli ihan hyvä. Vähän huono tuuri kävi siinä, kun oli vähän liikaa vauhtia ja minun jälkeen laskettiin puomia. Menetin vähän tyylipisteitä siinä ja olisi omalta kohalta parempi lopputulos voinut olla”, sanoi Hirvonen hypystään. 

Joukkue lähti hiihto-osuudelle neljäntenä 58 sekuntia mäen jälkeen johtanutta Saksaa perässä. Avausosuuden hiihtänyt Leevi Mutru hiihti pian Japanin ohi, mutta niin Japani kuin Suomikin joutui päästämään takaa tulleen Norjan ohitse.

”Japani oli hyvä peesi eka kiekan ajan ja tokalla kiekalla Tsekin (Tomas) Portyk tuli siihen keulaan ja pystyi siihen ihan hyvin vastaamaan. Tuntui kyllä hyvältä tänään hiihto niin kuin mäkikin, hyvä päivä”, iloitsi Arttu Mäkiaho, joka sai hyvän revanssin karsiuduttuaan lauantaisesta kilpailusta.

Suomalaiset taipuivat lopulta 1,44.9 Saksalle ja jäivät kolmossijan ottaneesta Norjasta noin 21 sekuntia.

Yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen oli päivään todella tyytyväinen. Joukkuekilpailu vahvisti edelleen Rukan maailmancupissa avattua suuntaa. Joukkueen taso on noussut laajemmalla rintamalla, ja useampi urheilija voi onnistuessaan yltää erinomaisille sijoille. 

”Kyllähän oli (mäessä) hyviä suorituksia, pystyttiin aika paljon eilisestä parantamaan. Muutenkin toivon mukaan monella urheilijalla semmoinen henkinen lukko aukes. Tänään näki sen, että alettiin uskomaan omaan (tekemiseen). Nimenomaan, kun se mäkiosuus onnistui, niin se tämän tuloksen takana on”, analysoi Kukkonen.

Viikonlopun kilpailuilta Kukkonen odottaa ennen kaikkea henkisen puolen vahvistumista nuorella joukkueella. 

”Samanlaista iloista ilmettä ja niiden henkisten pienien porttien aukeamista, mitä tässä on tavoiteltukin. Aavistuksen verran on terveysmurheita, mutta toivottavasti pystyvät tekemään ehjän viikonlopun”, jatkoi Kukkonen.

Linkit:
Joukkuekilpailun tulokset 

Arttu Mäkiahon haastattelu 
Eero Hirvosen haastattelu 
Päävalmentaja Petter Kukkosen haastattelu 

Kuva: SHL/Touho Häkkinen

Somekanavat:
Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)