Uutisen päiväys

14.1.2015← Takaisin

Julia Kykkänen hyvillä mielin Zaon maailmancupiin

Julia Kykkäsen harjoitushypyt Zaossa lupaavat hyvää viikonvaihteen kilpailujen osalta.Julia Kykkäsen harjoitushypyt Zaossa lupaavat hyvää viikonvaihteen kilpailujen osalta.

  Hyppääjä uskoo, että Zaon nykyaikaisempi mäki antaa paremmat mahdollisuudet hyvään tulokseen kuin Sapporo.

  Naisten mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Japanin Zaossa. Suomen Julia Kykkänen odottaa viikonvaihteelta parempaa menestystä kuin viime viikonvaihteen Sapporon-kilpailusta. 

  "Mäki sopii omalle hyppäämiselleni varmaankin paremmin kuin Sapporo. Mäessä on loivempi ylämäki, pitkä keula ja muoto on sellainen, että mäessä lentämisellä ja lento-ominaisuuksilla on yleensäkin enemmän merkitystä", Kykkänen kertoo.

  Harjoitushypyt ovat lupailleet hyvää onnistumista. Myös olosuhteet ovat paikan päällä olleet toistaiseksi kunnossa.

  "Kävimme mäessä tänään, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja hieno oli vetää. Mäki on tosiaan hyvin nykyaikainen kokonaisuudessaan", kommentoi valmentaja Kimmo Kykkänen.

  Karsintakilpailu on ohjelmassa perjantaina. Kimmo Kykkänen nimittää torstaita "hiihtelypäiväksi".

  "Julia lähtee Itävallan tyttöjen kanssa laskettelemaan kolmeksi tunniksi. Kyllä tässä kilpailuja odotellaan hyvillä mielin."

  Hotellilta kisapaikalle on yhteen suuntaan kolmen vartin matka. Se ei ole hyppääjän kannalta huono asia.

  "Siinä ajassa ehtii keskittyä ja latautua hyvin, kaikessa rauhassa", kommentoi Kimmo Kykkänen.

  Päivät mäellä alkavat täkäläistä aikaa varhain, kello 9 Japanin-aikaa hypätään koekierros molempina kilpailupäivinä. Kilpailun seuranta menee siis suomalaisen silmin öiseen aikaan: kun kello on Japanissa 9, se on Suomessa kaksi yöllä.

  "Kaiken kaikkiaan olemme luottavaisin mielin. Jos Julia hyppää samalla tasolla kuin harjoituksissa, hyvä tulee", luottaa Kimmo Kykkänen.