28.1.2012← Takaisin

Daiki Ito voittoon Sapporossa - Anssi Koivuranta 14.

Mäkihypyn maailmancup-kausi jatkuu viikonvaihteessa Japanin Sapporossa. Lauantaina 28. tammikuuta Suurkaupungin laidalla sijaitsevassa Okurayaman HS 134-mäessä vastaisissa tuulen virtauksissa hyvät lentäjät olivat vahvoilla. Kilpailun voittoon hyppäsi japanilaisen kotiyleisön iloksi Daiki Ito. Ito syrjäytti Norjan Anders Bardalin ykköspaikalta niukasti, ainoastaan yhdellä kymmenyksellä. Iton kilpailuhyppyjen pituudet olivat 134 ja 130 metriä.

Suomen mäkikotkista kilpailussa hyppäsivät Anssi Koivuranta ja Olli Muotka. Anssi Koivuranta jatkoi varmaan tyyliinsä kilpailukauttaan tasaisilla suorituksillaan. Ensimmäisellä kierroksella Koivuranta venytti 128, 5 metriä, toisella 124,5 metriä, sijoitus 14. lauantain kilpailussa. Muotkan kilpailu tyssäsi huonossa tuuliraossa 106 metrin hypyllä ensimmäiseen kierrokseen, sijoitus 37.

Suomen mäkikotkien valmentajan Sapporon maailmancupissa toimii Topi Sarparanta. Sarparanta oli tyytyväinen molempien, Koivurannan ja Muotkan, kilpailuhyppyihin.
    - Anssin ensimmäinen hyppy tänään oli hyvä, toisella kierroksella pieniä teknisiä ongelmia keulalla. Olosuhteet hänellä olivat tasavertaiset muiden kanssa. Potentiaalia hänellä on vaikka mihin.
    - Ollin kilpailuhyppy oli hyvä suoritus, mutta kun katsoo tuulifaktoreita hänen hypyssään, selviää missä vika oli. Tänään hypättiin kovassa vastatuulessa ja hitailla vauhdeilla. Kun sattui huono säkä, eikä saanut vastaisia tuulia, ei mitään mahdollisuutta pärjätä. Kohti huomista kilpailua nyt vaan, summasi Sarparanta luottavaisena.