Uutisen päiväys

18.11.2016← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisoissa kansaivälistä väriä - sääennuste muutti aikataulua

Ounasvaaran Hiihtoseura isännöi Rovaniemellä tulevana viikonloppuna mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisoja yhdessä maastohiihdon Suomen Cupin kanssa. Luvassa on tiivis kilpailuviikonloppu, jota maustaa yhdistetyn kilpailuun osallistuvat kansainväliset urheilijat.

Yhdistetyn kilpailunjohtaja Tapio Nurmelan mukaan kilpailupaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa. Haasteita asettaa tällä hetkellä lauantaiaamupäivälle luvattu räntäsade, minkä vuoksi yhdistetyn mäkiosuus siirrettiin hypättäväksi jo perjantai-iltana.

”Kisapaikat ovat hyvässä kunnossa ja joka paikassa on ainakin toistaiseksi luonnonlunta. Olosuhteet ovat talviset”, kiittelee Nurmela, entinen yhdistetyn maajoukkueurheilija.

Yhdistetyn hiihtolatu on riittävän haastava. Reitti kulkee lauantaisen Suomen Cupin sprinttilatua pitkin kilometrin lisäyksellä. Kilpalatu takaa riittävän haasteen myös kansainväliselle osallistujajoukolle.

”On hienoa, että suomalaiset pääsevät mittaamaan kuntoaan juuri maailmancupavauksen alla. Ainakin Tsekistä on tulossa hyviä haastajia maajoukkueellemme”, jatkaaNurmela.

Yhdistetyn kilpailuun on ilmoittautunut 33 kilpailijaa, joista 14 edustaa kansainvälistä väriä. 
Suomalaisten kovimmat haastajat tulevat Tsekistä Tomas Portykin johdolla. Lisäksi mukana on urheilijoita Puolasta, Koreasta, Virosta ja Japanista.

Lauantaiseen erikoismäen kilpailuun on ilmoittautunut 36 hyppääjää. Suomen maajoukkue on leireillyt viimeisen viikon Rukalla ja valmistautunut hyvin talvikauteen.

”Meillä oli erittäin hyvä leiri Rukalla. Uudistettu mäki tuuliverkkoineen toimi hyvin. Joukkue hyppää koko ajan paremmin ja odotamme kotimaailmancupiamme”, kertoi Suomen maajoukkueen päävalmentaja Andreas Mitter joukkueestaan, joka suuntaa Rovaniemelle perjantaina.

Yhdistetyn tapaan mäkimiehet aloittavat kisakautensa jakamalla Suomen mestaruudet. Mitter näkee hyvänä, että urheilijat saavat yhden kilpailun maailmancupstartin alle.

”Kilpailu on aina erilainen kuin harjoitus ja tottakai on mielenkiintoista aloittaa kausi Suomen mestaruuskilpailuilla”, jatkaa Mitter.


Kilpailuohjelma, mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisat, Rovaniemi

Perjantai 18.11.2016
18:45 Yhdistetyn SM, mäkihyppy, koekierros HS100
19:15 Yhdistetyn SM, mäkihyppy HS100

Lauantai 19.11.2016
13:45 Yhdistetyn SM, hiihto 10 km
14:00 Mäkihypyn SM, koekierros HS100
15:00 Mäkihypyn SM, HS100
Palkintojenjako

Lähtölistat ja tulokset osoitteessa http://oh.fi/makihyppy/kilpailut/sm2016/