Uutisen päiväys

15.2.2013← Takaisin

Muotka ja Heiskanen liitelivät kisaan Oberstdorfissa

  Mäkihypyn maailmancup jatkui perjantaina Saksan Oberstdorfin lentomäessä. HS213 mäen karsinnassa suomalaisista Olli Muotka ja Sami Heiskanen selvittivät tiensä lauantain varsinaiseen kisaan.

  Märän lumisateen tuomissa olosuhteissa nähtiin suomalaisittain niin onnistumisia kuin epäonneakin.

  Olli Muotkan karsintahyppy kantoi 168,5 metriä, jolla hän varmisti paikkansa varsinaisessa kisassa. Muotkan hyppy sai pisteitä 148,4 jotka oikeuttivat karsinnan 22. sijaan.

  Maailmancupin lentomäen ensikertalaiset Sami Heiskanen ja Ossi-Pekka Valta näyttivät perjantain karsinnassa hyvää osaamista.

  Sami Heiskanen hyppäsi perjantaina 153,5 metriä ja pisteitä 135,3. Heiskasen suoritus oikeutti karsinnan 26. sijaan.

  Ossi-Pekka Vallan hyppy kantoi 154 metriä antaen hänelle 126,4. Valta oli karsinnassa 32 ja karsiutui varsinaisesta kisasta.

  ”Tänään hypättiin tosi haastavissa olosuhteissa. Märkää lunta satoi ja puhaltimia käytettiin useaan otteeseen. Tyytyväinen voi olla lentomäen ensikertalaisiin. Sami on tehnyt nousujohteista suorittamista. Ossi-Pekan suoritus jäi tänään harmittavan lähelle, ei ollut isosta kiinni”, kommentoi valmentaja Kimmo Savolainen.

  Lauri Asikainen ei onnistunut perjantain karsinnassa. Asikaisen hyppy kantoi vain 124,5 ja oikeutti karsinnan 37. sijaan.

  ”Laurilla oli tänään vaikeuksia hypyn kanssa, asennon kanssa oli hakemista. Seuraavana vuorossa on virheanalyysi videoiden avulla. Arvioidaan ja käydään rauhassa hypyt läpi”, analysoi Savolainen.

  Karsinnasta varsinaiseen kisaan selvisi 30 parasta hyppääjää sekä maailmancupin kymmenen kärki.

  Karsinnan voitti Japanin Daiki Ito, joka nappasi pisteitä 184,3. Toiseksi tänään hyppäsi Itävallan Stefan Kraft ja kolmannen sijan itselleen otti Richard Freitag.