Uutisen päiväys

4.1.2017← Takaisin

Määttä upeasti 14:s Innsbruckin tynkäkisassa

Mäkihypyn Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannen kisan ainoa edustaja Jarkko Määttä hyppäsi Innsbruckin HS130-mäen tynkäkisassa upeasti 14:nnelle sijalle. Suomalaisen mukaan hyppy oli hyvä, mutta hän pystyy parempaankin.

Tynkäkisan ainoalla kierroksella Jarkko Määttä hyppäsi 125,5 metriä ja keräsi 110,4 pistettä. Suomalaisen tsekki-pari Jakub Janda hyppäsi 114,0 metrin loikan ja sai 102,2 pistettä.

Koko kisan kolmanneksi pisin hyppy onnistui hyvin, vaikka Määttä pystyy sanojensa mukaan vielä parempaankin.

"Ihan OK hyppy. Vielä pystyy parempaan. Alkuliike ponnistuksessa ei ollut niin puhdas kuin se voi olla ja on ollut. Siinä loppulennossa tuli kova paine suksien alle ja sitten se lähti yhtä nopeasti pois, niin se oli kuin tyhjiö, ja piti tehdä "kippurat", että pääsi pystyssä alas", suomalainen analysoi.

Pisteille yltäminen ja hypyn onnistuminen tulivat suomalaiselle taatusti hyvään paikkaan. Määtällä riittää luonnollisesti nälkää kiertueen viimeiseenkin kisaan.

"Lähdetään parantamaan omaa hyppyä Bisseniin", Määttä tiivisti.

Vaihtelevien olosuhteiden kisassa voiton nappasi Norjan Daniel Andre Tande 128,5 metrin siivulla. Pisteitä päivän ykkönen keräsi 125,7.

Kakkoseksi Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannessa kilpailussa toiseksi ponnisti Norjan kaksoisvoiton täydentänyt Robert Johansson 133,0 metrillä ja 123,1 pisteellä. Venäjän Jevgeni Klimov nousi kolmannelle podium-paikalle 127,0 mertin hypyllä, joka toi 119,1 pistettä.

Ennen viimeistä kisaa kiertueen kärjessä on Tande ennen Puolan Kamil Stochia ja Itävallan Stefan Kraftia. Määttä on sijalla 39 ja toinen suomalaisedustaja Antti Aalto sijaluvulla 52.

Mäkiviikon päätöskisa Bischofshofenissa hypätään loppiaisena, karsinta on ohjelmassa huomenna torstaina.

Linkit:
Kisan tulokset
Mäkiviikon tilanne, 3/4 kisaa
Maailmancupin tilanne