Uutisen päiväys

16.12.2012← Takaisin

Lauri Asikaiselle uran paras tulos Engelbergissä

  Lauri Asikainen hyppäsi tänään uransa parhaan sijoituksen Engelbergin maailmancupkisassa sijoittuen kisassa kuudenneksitoista. Kuusamon Eräveikoissa hyppäävän Asikaisen hypyt kantoivat 129 ja 129,5 metriä ja toivat yhteensä pisteet 250,7.

  Sunnuntain tulokseen Asikainen oli tyytyväinen.

  ”Hyvältä tuntuu. Tänään sain kaksi tasaista hyppyä. Ei ollut ylimääräisiä puristuksia tai paineita. Eilen mietin, mikä hypyssä ei toiminut. Asento pääsi kaarteella vähän karkaamaan ja sen takia ponnistus jäi vähän epäselväksi. Tänään sitten keskityin ponnistukseen ja asentoon enemmän.”

  Ennen joulutaukoa Asikainen on täyttänyt omat tavoitteensa maailmancupia ajatellen.

  ”Kolmessa kisassa olen päässyt keräämään pisteitä. Pisteiden keräys oli tavoitteenakin. Tästä on hyvä lähteä joulutauolle. Onnistuneet suoritukset antavat hyvin motivaatiota tauolle ja treeneihin”, Asikainen kommentoi.

  Kisan voitti Itävallan Gregor Schlierenzauer 273,7 pisteellä. Kakkostilan sunnuntain kisassa jakoivat Schlierenzauerin maanmies Andreas Kofler sekä Saksan Andreas Wellinger.

  Ville Larinto karsiutui toiselta kierrokselta. Ensimmäisen kierroksen 120 metrin hyppy  toi 112,6 pistettä ja oikeutti sijaan 41.

  Mika Kulmalan hyppy ei riittänyt karsinnasta eteenpäin.

  Päävalmentaja Pekka Niemelä oli iloinen Asikaisen suorituksesta.

  ”Lauri teki tänään uransa parhaan tuloksen. Täysin hyppäämällä tehty tulos ilman myönteisiä olosuhdevaikutuksia. Se on hieno juttu ja tärkeä onnistuminen. Laurin pääsy hyvälle omalle tasolle oli juuri se mitä päivältä haettiin ja siinä onnistuttiin. Laurin kehityskäyrä on ollut puolen vuoden ajan vahva. Toinen hyvä signaali oli Ville Larinnon karsintahyppy.”

  Engelbergin jälkeen mäkimiesten työnteko jatkuu joulutauolla. Tauon jälkeen vuorossa on Keski-Euroopan mäkiviikko. Suomen joukkueeseen mäkiviikolle  on nimetty seuraavat urheilijat: Lauri Asikainen, Ville Larinto, Olli Muotka ja Sami Niemi.

  Engelbergissä käytävässä Continental cupin kisassa mukana ovat Jarkko Määttä, Mika Kulmala, Kalle Keituri ja Riku Tähkävuori. Zakopanessa käytäviin seuraaviin Continental cupin kisoihin lähetetään nuorten mm-kisoihin tähtäävä joukkue: Antti Aalto, Jarkko Määttä, Miika Ylipulli ja Juho Ojala.