Uutisen päiväys

6.3.2016← Takaisin

Ilkka Herolan maailmancup-kaudelle tyylikäs päätös

Ilkka Herola päätti upeasti sujuneen kauden yhdistetyn maailmancupissa sunnuntaina seitsemänteen sijaan Schonachissa. Saksan Eric Frenzel kuittasi kokonaiskisan voiton, Herola oli loppupisteissä mainiosti kymmenes.

Seitsemänneksi päätynyt Herola taisteli sesongin päätöksessä jopa palkintokorokepaikoista, sillä kolmanneksi sijoittuneesta Itävallan Lukas Klapferista hän jäi vain 8,7 sekuntia. Voiton talven viimeisessä taistossa nappasi Norjan Jörgen Graabak, Saksan Fabian Riessle oli kakkonen.

“Ihan ok kisa, vähän toinen hyppy jäi harmittamaan. Olisi saanut aloittaa rauhallisemmin hiihdon”, suomalainen tiivisti kisan annin.

Palkintokorokepaikkaan Herola ylsi sesongin avauskisassa, kun hän oli joulukuun viidentenä päivänä Lillehammerissa kolmas. Kaikkiaan suomalainen teki häkellyttävän varmaa työtä oltuaan pisteillä jokaisessa kilpailussa. Herola jäi ainoastaan kaksi kertaa 20:n parhaan ulkopuolelle.

“Kausi hyvä. Kymmenes kokonaispisteissä ja hyviä sijoituksia läpi kauden”.

Herolan lisäksi myös muiden suomalaisurheilijoiden mielessä oli positiivisia ajatuksia sesongin viimeisen kisaviikonlopun tauottua.

“Alkukauden kestävyyspuolen ongelmat onneksi jäivät joulukuuhun ja kilpailukausi on ollut nousujohteinen varsinkin hiihdon osalta. Vielä muutamat hyvät kisat päälle ja armeijan palvelus pakettiin, niin on mukava jatkaa kohti ensi kautta”, perjantaina joukkuekisassa ja lauantaina henkilökohtaisella matkalla urakoinut Leevi Mutru summasi lauantaina.

Eric Frenzelin voittamassa kokonaiskisassa pisteille ylsi neljä suomalaista. Nuorten MM-joukkuemitalisti Eero Hirvonen oli 56:s kuuden pisteen turvin, Mikke Leinonen ja Matti Herola päätyivät jaetulle 59:nnelle sijalle kerättyään yhden pisteen Lahden sekä Kuopion kisoista. Japanin Akito Watabe oli Frenzelin jälkeen cupin kakkonen ja Saksan Riessle kolmas.

“Seuraavat viikon treenaillaan ja testataan uusia välineitä. SM-kisojen jälkeen lomaa”, Herola summasi.

Linkit:
Kauden päätöskisan tulokset
Kokonaiskilpailun lopputulokset 

www.hiihtoliitto.fi

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.