Uutisen päiväys

4.9.2015← Takaisin

Herola viides Oberstdorfissa - uran paras kesä GP:llä

Ilkka Herola lähestyy palkintopallisijoja. Herola nousi vahvalla hiihdolla Oberstdorfin kesä GP -kilpailussa viidenneksi. Voittajaksi ylsi Saksan Johannes Rydzek.

Ilkka Herolan uran parhaaseen kesä GP -sijoitukseen johdatti 128 metrin hyppy. Hypyn jälkeen Herola oli seitsemäntenä 57 sekuntia perässä johtavaa Japanin Akito Watabea.

”Perushyvä hyppy. Ei mikkään älytön, mutta tuohon paikkaan hyvä”, kuittasi Herola hypystään lyhyesti.

Hiihto-osuus sujui Herolalta erinomaisesti, kuten yleensä. Kärkikolmikkoa lukuun ottamatta kaikki muut edellä hiihtäneet Herola sai kiinni. Ohitse hiihti vain hurjasti takaa tullut Saksan Fabian Riessle. Herola, joka jäi voittaja Rydzekistä 41,9 sekuntia, tuntee olevansa kunnossa.

”Tuolta paikalta hyvä tulos. Otin kaiken irti itsestäni minkä sain. Hypyssä jäin ratkaisevat seitsemän sekuntia, että yksin ei olisi tarvinnut hiihtää”, jutteli Herola kuitenkin tyytyväisenä.

Herola on harjoitellut kesän armeijan ehdoilla. Vaikka kokonaiskuormitus on ollut kova, myös kisakunto näyttää pysyvän hyvällä tasolla. Huippua ei kuitenkaan ole vielä saavutettu.

”Suunnitelmien mukaan olen päässyt treenaamaan. Kunto ei ole, eikä pitäisikään olla, vielä huipussaan, tähtäin on talvessa”, analysoi Herola armeija-ajan harjoittelua.

Päävalmentaja Petter Kukkonen listasi päivän kisahypyn kesän kärkeen.

”Elämän paras kesä GP Ilkalla. Hyppy oli kesän paras kisoissa ja hiihtokin tänään sillä tasolla, että sai loppuratkaisuissa kaikki tehot irti”, summasi tyytyväinen Kukkonen.

Kilpailun voitti Saksan Rydzek ennen Japanin Watabea ja Itävallan Mario Seidl’ä. Matti Herola oli tänään 34:s ja Leevi Mutru 44:s.

Tulokset kokonaisuudessaan 

Kesä GP -sarjan kokonaistilanne 

Yhdistetyn kesä GP -sarja jatkuu vielä lauantaina Saksan Oberstdorfissa. Herolan veljekset ja Leevi Mutru jatkavat kiertueella.

Viikonloppuna hypätään myös mäkihypyn kesä GP -sarjaa Venäjän Tschaikovskissa. Mukana on Suomesta Julia Kykkänen sekä Antti Aalto, Sebastian Klinga ja Juho Ojala.

Kilpailun aikataulut, lähtölistat ja tulokset