4.2.2012← Takaisin

Val di Fiemmen parisprintti norjalaisille

Yhdistetyn maailmancupissa kilpailtiin lauantaina 4. helmikuuta parisprintti Italian Val di Fiemmessä. Norjan kaksikko Magnus H. Moan ja Mikko Kokslien vei kilpailun voiton MM 2013-maisemissa. Suomen Janne Ryynänen ja Jim Härtull sijoittuivat kilpailussa 11:nneksi.

Yhdistetyn parisprintin mäkiosuuden paras kaksikko oli Ranskan Jason Lamy Chappuis ja Maxime Laheurte. Lamy Chappuis hypyn pituus oli 130 metriä ja Laheurten 124 metriä.  Suomen Janne Ryynänen venytti hyppynsä 124 metriin ja Jim Härtull 116,5 metriin ja lähtivät ladulle 11:ntenä, minuutti 6 sekuntia Ranskan jälkeen.

Hiihto-osuuden neljännellä osuudella takaa-ajajat saavuttivat mäen kärkimiehet ja palkintopallitaistelussa oli mukana kymmenen joukkuetta, heidän mukanaan kahdeksantena ladulle lähtenyt Norja, kurottuaan 58 sekuntin eron kärkeen kiinni. Vahvat hiihtäjät Magnus H. Moan ja Mikko Kokslien veivät kilpailun voiton lopulta 9,6 sekuntia ennen Ranskan ykkösjoukkuetta. Ranskan yhdistetyn kisapäivä oli kokonaisuutena hieno, sillä kilpailun kolmanneksi nousi heidän kakkosjoukkue, Sebastian Lacroix ja Francois Braud. Suomen Janne Ryynänen ja Jim Härtull aloittivat vahvasti takaa-ajon ensimmäisillä osuuksilla. Ryynänen joutui hiihtämään varovaisesti välillä edellispäivän vaikeuksien vuoksi, mutta Härtull pystyi vastaamaan kärjen vauhtiin osuuksillaan. Lopputuloksissa suomalaiskaksikko oli 11.

Suomen yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen kehui Jim Härtullin hiihtovauhtia.
    - Tosi loistava kisa Jimiltä tänään hiihto-osuudella. Hänelle kun saadaan lisää kisoja alle ja itseluottamusta niiden myötä, saadaan varmasti hyviä tuloksia. Jim on ottanut ison kehitysaskeleen tällä kaudella, arvioi Savolainen tyytäväisenä.

Ryynäsen piti hiihtää maltilla lauantain kisassa.
    - Jannen hiihto oli jo pikkuisen parempaa. Ensimmäinen kierros oli tosi kova ja joutui hiihtämään varovaisesti välillä ettei eilinen toistu. Viimeisellä kierroksella tunne oli hyvä ja pystyi sillä taas tekemään hyvän ajan, totesi Savolainen Ryynäsen hiihdosta.