Uutisen päiväys

11.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Määttä, lentomäen ensikertalainen pisteille

  Kulmin lentomäen kisassa Jarkko Määttä hyppäsi itsensä kisassa sijalle 27. Määtän hypyt kantoivat tänään 172,5 ja 173,5 metriä.

  "Tänään koekierros oli aika heikkoa suorittamista. Ensimmäiselle kierrokselle sain petrattua, mutta tuntui, että se hyppy polki vähä paikallaan, mutta selvisin toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen hyppy tuntui pyörivän jonkun takia yli niin, että jalasta ei lähde ensimmäinen liike. Illalla pitää selvittää miksi näin tapahtuu ja huomenna hypätään sitten pitkälle."

  "Tyytyväinen olen, että tuommoisella hypyllä pääsee toiselle kierrokselle. Koko talvi on antanu mielikuvaa, että ei tarvita aina huippuhyppyä toiselle kierrokselle ja huipullahypyllä kamppaillaan jo suhteellisen hyvistä sijotuksista. Hyppy on vakiintunut jo hyvin. Tyytyväinen olen jo tähän kisaan, mutta vielä on parannettavaa", Määttä analysoi.

  Kisan toinen suomalainen Sami Heiskanen ei selvinnyt toiselle kierrokselle ja hänen sijoituksena lopputulksissa oli 38:s.

  Japanin 41-vuotias Noriaki Kasai näytti tänään nuoremmille mallia ja voitti kisan kaikkien aikojen vanhimpana mäkihyppääjänä. Kasai hyppäsi 196 ja 197 -metriset hypyt ja voitti 10 pisteen erolla ennen Slovenian Peter Prevciä. Kolmanneksi hyppäsi Itävallan Gregor Schlierenzauer.

  Päävalmentaja Pekka Niemelän mielestä ensikertalainen selviytyi kisasta kohtuullisesti.

  "Määtältä lentomäen ensikertalaiselta kohtuullisen hyvä suoritus. Huomiseen jäi positiivista parannettavaa keulatekniikan osalta."

  "Olen erittäin iloinen 41-vuotiaan Kasain puolesta. Riemunhetkiä olen päässyt itsekin kokemaan Kasain kanssa kolme MM-mitalissa 2003. Vuonna 2014 Kasai on vienyt lentämisen uudelle tasolle, mahtava lennon pinta-ala ja liikkeen dynaamisuus, työnnön jälkeen nopeasti valmistuva lento. Kasai on onnistunut nostamaan oletettuja rajoja, 41-vuotiaana maailmancupvoittajana ja vielä lentomäessä", analysoi Niemelä japanilaisen voittoa.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33545/race=3875/index.html