Uutisen päiväys

11.3.2011← Takaisin

Ryynänen kymmenes Salpausselällä

  Janne Ryynänen oli parhaana suomalaisena kymmenes Salpausselällä. Saksalaiset Björn Kircheisen ja Eric Frenzel ottivat tänään kaksoisvoiton, mutta kolmanneksi lykkinyt Jason Lamy Chappuis vei nimiinsä maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

  Yhdistetyn kilpailu käynnistyi Salpausselällä vaihtelevissa olosuhteissa. Koekierroksen peruuttaneen lumipyryn hälvennyttyä HS 130-mäessä pommitettiin lähelle HS-pistettä, mutta monien kilpailijoiden oli tyytyminen noin sadan metrin siivuihin. Kärkimiesten joukossa ei kuitenkaan nähty suuria yllätyksiä, vaan piikkipaikalta ladulle pääsi vakuuttavassa mäkikunnossa oleva Norjan Haavard Klemetsen, joka leiskautti 127,5 metriin.

  Myös MM-kilpailuissa voittanut Saksan Eric Frenzel (+ 0.36) ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa jahdannut Ranskan Jason Lamy Chappuis (+ 0.20) petasivat itselleen hyvät asetelmat hiihto-osuudelle lähdettäessä. Korkeimmalle korokkeelle kipusi kuitenkin lopulta lumipyryssä kovan hiihdon tehnyt Björn Kircheisen 5,4 sekunnin erolla maamieheensä Frenzeliin. Kircheisen nousi 12. sijalta voittoon ja jätti muut viimeisen 2,5 kilometrin lenkin puolivälissä. Kolmas oli Chappuis, joka varmisti samalla maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

  Suomalaisittain mäkiosuuden ja koko kilpailun paras oli tuttuun tapaan Janne Ryynänen, jonka 121,5 metrin leiskaus riitti seitsemänteen sijaan. Ladulle hän pääsi 46 sekuntia kärjen takana. Maalissa Ounasvaaran hiihtoseuran mies oli kymmenes jääden 49,2 sekuntia kärjestä.

  ”Mäessä oli kohtuullista, mutta ei omaa parasta tasoa. Ihan ok veto. Hiihto oli hyväntuntuista ensimmäiset viisi kilometriä ja sain keulaa koko ajan kiinni letkan mukana. Viimeisellä kierroksella joutui löysäämään, että jaksoi maaliin asti”, kuvaili Ryynänen kilpailuaan. Sankka lumisadekaan ei helpottanut urakkaa.

  ”Keli teki lenkistä murhaavan. Kun voide lähti kulumaan suksen pohjasta, ei mitään saanut ilmaiseksi viimeisellä viidellä kilometrillä”, huokaisi Ryynänen, joka oli kuitenkin tyytyväinen sijoitukseensa.

  ”Kymmenen joukossa on ihan ok ja kun ei ollut ihan parasta tänään, niin täytyy olla tyytyväinen.”

  Myös Hannu Manninen nappasi tänään maailmancupin pisteitä. 111,5 metrin hypyn jälkeen Mannisella oli eroa kärkeen 2.32, mutta hiihto-osuudella kulki paremmin ja tuore isä oli lopulta 23:s.

  ”Mäessä takkuaa. Ei oikein ole luottamusta omaan tekemiseen. Rentous jää puuttumaan ponnistuksesta ja ilmalennosta. Mäestä se on nyt kiinni. Hyppymäärät ovat tosin jääneet varsinkin isosta mäestä vähäisiksi”, pohti Manninen, jonka mukaan myös hiihdosta löytyi petrattavaa.

  ”Hiihdolla pääsin nostamaan sijoitusta, mutta kun eroa on 2.30, ei kärkeen ole mitään asiaa. Pyrin tekemään hyvän ja ehjän hiihdon, mutta vauhtia pitäisi parantaa”, ruoti Manninen.

   

  Yhdistetyn maailmancupin viimeinen osakilpailu kisataan huomenna 12.3. Lahdessa. Mäkiosuus alkaa kello 11.30.

  Tuloskooste:
  FIS Yhdistetyn maailmancup
  11.3.2011 Lahti (FIN), HS 130/ 10,0 km

  1. Björn Kircheisen GER 25.28,6
  2. Eric Frenzel GER + 5,4
  3. Jason Lamy Chappuis FRA + 13,2

  10. Janne Ryynänen FIN + 49,2
  23. Hannu Manninen FIN + 2.02,4
  31. Joni Karjalainen FIN + 2.59,2
  44. Ville Kähkönen FIN + 4.23,6
  47. Jesse Jääskeläinen FIN + 5.10,8
  51. Mikke Leinonen FIN + 5.59,5
  52. Eetu Vähäsöyrinki FIN + 6.08,7
  53. Jani Peltola FIN +7.15,7

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com
  Kisasivut: http://lahtiskigames.com/