Uutisen päiväys

23.2.2016← Takaisin

Puijon rankka maailmancuplatu passaa Herolalle

Ilkka Herolan päivä ennen kotikisaa, Puijon maailmancupia oli pitkä. Sunnuntaina Salpausselältä kotiutunut Herola hoiti päivän aikana mediatöitä, treenasi mäessä sekä testasi suksia tiistaille. Illalla klo 20:30, mäkihypyn joukkuemäen kilpailun jälkeen, hypättiin vielä varakilpailu.

”Varmaan eilinen päivä painaa vielä jonkin verran, suoraan matkustus tuohon kisan päälle, ei mulle natsannut”, Herola mietti huonoa hyppyvirettään varakilpailussa. 

Tiistaina kilpaillaan Puijolla yhdistetyssä viidentoista vuoden tauon jälkeen. Kilpalatu on lähes kaikille, suomalaisia ja Herolaa lukuun ottamatta tuntematon. Herolakaan ei ole useasti hiihtänyt kilpaa kisareitillä, mutta rankan latuprofiilin odottaa sopivan itselleen.

”Rankat ovat ladut. Niissä pystyy tekemään hyvin eroja ja kyllä pitäisi sopia mulle hyvin.”

Yhdistetyssä hiihtotaktiikan voi luoda kokonaisuudessaan vasta hyppyosuuden jälkeen. Isonkin eron voi hyvä hiihtäjä, kuten Herola, ottaa kiinni, jos edellä on heikompia hiihtäjiä.

”Riippuu tosi paljon siitä, miten kovat hiihtäjät hyppäävät. Yksin sieltä ei kyllä pysty tulemaan minuutinkaan takaa. Toivotaan, että huomenna (tiistaina) hypätään, eivätkä varakisan tulokset jää voimaan”, mietti Herola. 

Ilkka Herola oli varakisassa 17:s 117 metrin hypyllään. Leevi Mutru oli 33:s, Mikke Leinonen 36:s, Jussi Salo 38:s ja Matti Herola 39:s.

Yhdistetyn kilpailun mäkiosuus alkaa klo 13:30. Kymmenen kilometrin hiihto on vuorossa klo 16:00.

Kuva: Puijon kisat