Uutisen päiväys

4.6.2018← Takaisin

Jarkko Saapunki jatkaa yhdistetyn joukkueen mäkivalmentajana

Yhdistetyn valmennustiimi jatkaa viime kaudesta tutulla kokoonpanolla, kun myös Jarkko Saapunki jatkaa joukkueen matkassa Petter Kukkosen ja Jari Hiekkavirran ohella. Saapungin sopimus on kahden vuoden mittainen.

”Olen ylpeä, että saan jatkaa ja jatkohaluihini vaikutti vahvasti se, että koen minulla olevan annettavaa jengille. Tahdoin myös keväällä kuulla joukkueen halusta jatkaa kanssani. Tuli tippa linssiin, kun kuulin vastauksen olevan positiivinen – yksimielisesti”, kertoo Saapunki.

Vajaan vuoden joukkueen mukana ollut Saapunki kokee tulostenkin kannalta erittäin tärkeänä sen, että valmennuspesti joukkueen parissa saa jatkoa.

”Olin nyt vajaan vuoden mukana joukkueessa ja tuommoisen minipätkän voisi kuvata olevan tilanne, jossa saisit raaputtaa ässäarvasta yhden ruudun, mutta that’s it”, kuvailee Saapunki.

”Oma valmennukseni pohjaa kuitenkin siihen, että tunnen ukot perin pohjin. Silloin pystymme toimimaan yhdessä tiukoissakin paikoissa tehokkaasti. Nyt meillä on siihen mahdollisuus. Taustatiimi on kova ja tehtävänjaot alkavat selkiintyä ja valmennamme yhdessä henkilökohtaisten koutsien kanssa”, jatkaa Saapunki.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen nosti aiemmin keväällä esille joukkueen suurimmaksi tavoitteeksi hyppäämisen kokonaiskuvan kehittämisen. Mäkivalmentaja Saapunki on samoilla linjoilla ja nostaakin esiin koko valmennustiimin yhteistyön toimimisen kehityskohteiden edistämiseksi.

”Kukkonen ja Hiekkavirta ovat arvostettuja laajalti, koska ovat aika hyviä ja jopa fiksujakin välillä”, letkauttaa Saapunki.

”Sen lisäksi he osaavat ottaa meiltä mäkimanaajilta, minulta ja Kojonkosken Mikalta, vastaan kehityskohteita. Joukkue on täynnä kovia hiihtäjiä ja identiteetti on vahva sillä puolella, jatkossa meidän pitää pojille rakentaa mäkimiehen mentaalia”

Saapungin mukaan useampi urheilija on jo hyvällä tiellä, mutta kehityskohteita hyppäämisen parissa vielä löytyy.

”Harjoitusperiaatteet, kilpaileminen ja moni muu asia vaatii eri asenteen kuin hiihto. Hyppäämisen kehittämisen lisäksi, jätkien pitää naputtaa ladulla sauvaa kenttään yhtä kovaa, kuin tikka puunkylkeä. Tässä on tämän lajin ihanuus, voisin puhua tästä vuoden”, jatkaa Saapunki.

Kesäkausi on jo kovaa vauhtia käynnissä ja joukkue valmistautuu uuteen kauteen tiiviisti niin kotimaassa, kuin myös ulkomailla.

”Kääritään hihat ja ruvetaan soutaa”, toteaa Saapunki.