Uutisen päiväys

22.3.2019← Takaisin

Aalto avasi finaaliviikonlopun Planicassa sijalla 34

Antti Aalto selviytyi ainoana suomalaismäkimiehenä maailmancupin kilpailuun Slovenian Planicassa. Perjantaina hypätyssä lentomäen kisassa Aalto oli 34:s.

Kilpailuyppy kantoi 207,5 metriä ja toisen kierroksen paikasta Aalto jäi 2,3 pistettä. Harjoituskierrosten ja karsinnan hypyt onnistuivat paremmin. Aalto harmitteli päivän kisahypyn "kaatuneen" jo ennen keulaa.

”Harjoituksissa ja karsinnassa oli ihan kohtuullisia hyppyjä, mutta tänään meni kyllä ihan penkin alle. Asento valui ennen keulaa, se ei lentänyt sen jälkeen mihinkään”, kertasi Aalto, ja lupaili huomiseen joukkuekilpailuun parempia suorituksia.

Päävalmentaja Lauri Hakola analysoi Aallon hypyn samaan kategoriaan suojattinsa kanssa.

”Vaisuja hyppyjä tänään verrattuna eilisiin parhaisiin hyppyihin. Kilpailuhyppy jäi takapainoiseksi ennen liikettä, eikä siitä pääse tekemään pönkän päältä voimantuottoa niin kuin se parhaimmillaan tulee”, sanoi Hakola.

Syytä kisahypyn epäonnistumiseen Hakola haki liiasta miettimisestä.

”Ehkä ensimmäiset hypyt tulee aina vähän enemmän selkäytimestä, sen jälkeen on enemmän ajattelua tuossa hommassa mukana”, vahvisti kommenteillaan Hakola mäkihyppääjän ”tyhjän pään teoriaa” puomista irroittamisen jälkeen.

Suomalaisista torstaiseen karsintaan jäivät Eetu Nousiainen (60.), Jarkko Määttä (61.) ja Andreas Alamommo (67.).

Huomenna lauantaina Planican HS240-mäessä hypätään joukkuekilpailu klo 11:00 alkaen. Suomalaisnelikko on kilpailussa mukana.

Naiset hyppäsivät karsintakilpailun Venäjän Chaikovskyssa perjantaiaamuna. Huomenna hypättävään henkilökohtaiseen kauden toiseksi viimeiseen kilpailuun hyppäsi Julia Kykkänen ollen 24:s.

Miesten kilpailun tulokset

Antti Aallon kommentit
Lauri Hakolan kommentit

Kuva: Romina Eggert