Uutisen päiväys

14.2.2011← Takaisin

14.2.2011

    Reilu kuukausi on mennyt polvileikkauksesta ja paljon on menty eteenpäin henkisellä ja fyysisellä puolella. Pari viikkoa sitten sai heittää tukikepit nurkkaan ja pysty jo kinkkailemaa ilman niitä. Nyt kävely luonnistuu jo normaalisti, eikä tartte enää linkuttaakkaa.

    Reilu kuukausi on mennyt polvileikkauksesta ja paljon on menty eteenpäin henkisellä ja fyysisellä puolella. Pari viikkoa sitten sai heittää tukikepit nurkkaan ja pysty jo kinkkailemaa ilman niitä. Nyt kävely luonnistuu jo normaalisti, eikä tartte enää linkuttaakkaa. Kovasti on kyllä töitä edessä, että saadaa jalka taas siihen kuntoon mitä se oli. Noin 5cm lähti oikean jalan reiden ympärysmitasta joten aika näivettyneeltä se tällä hetkellä näyttää! Pientä piristystä antoi kun kuuli Pelicansien fysioterapeutin sanovan jo pari viikkoa leikkauksen jälkeen, että yllättävän hyvältä jalka näyttää ja ollaan jopa aikataulusta edellä. Ensimmäiset viikot leikkauksesta meni käytännössä kotona ollessa, eikä jalalle voinut tehdä kuin joitain yksinkertaisia liikkeitä, jotta lihakset aktivoituvat. Nyt on onneksi jo pari viikkoa saanut tehdä muutakin, kuten vesijuoksua ja kuntopyörällä polkemista sekä varsinaisia kuntoutusliikkeitä. Kyllä piristi pirusti fiilistä kun pääsi jätkien kanssa reenailemaa samaan aikaan. Tai siis minähän tein niitä omia kuntoutus liikkeitä ja kattelin ku muut reenas :-D Kunhan polvi rupee kestämään niin kevät lumilla olisi vielä tarkotus päästä hiihtelemään perinteistä. Ei tässä sentäs yhdistetyn mieheksi ruveta vaihtamaan, mutta kuntoutusmielessä varmasti hiihto toimii. ;D

    Pakko se on myöntää, että älyttömästi tekee mieli mäkeen kun kattelee kisoja vaan telkasta! Varsinkin nyt uusimman Vikersundin lentomäkikisan jälkeen. Huhhuh, mitä siivuja jätkät veteli! Maailman ennätystäki pistettii uusiks moneen kertaan. On ollu hieno kattoa Happosen Jannen upeeta paluuta huipulle. Siinä on mies, jota on koeteltu jo riittävästi viime vuosien aikana, mutta eipä oo luovuttamisen merkkejä näkyny missää vaiheessa. Reilu puol vuotta kun "Havun" polvesta hajosi melkeen kaikki mahollinen ja nyt jo ollaan tolla tasolla! Ja kyllähän sieltä jo Suomen pituusennätyskin (240m) lipsahti, niinku vähä uskals odottaakki ;) Havun paluu noinki nopeasti tolle tasolle antaa itellekki ihan älyttömästi motivaatiota ja fiilistä kuntouttaa ja reenata oma polvi taas sille tasolle, että päästää takas kilpailemaa. Kesän lapaluun murtumisesta paraneminen ja huipulle nouseminen jo anto uskoa sen verran, että kyllä täältäki vielä takas tullaa! Eikä ole kyllä missää vaiheessa mielessä käyny, että luovuttaisin, vaikka pitkä urakka onki edessä.

    Kohtahan ne MM-kisatkin jo kolkuttelee ovella ja sinnehän se oli kauden omakin tavoite. Tällä kertaa jää valitettavasti väliin, mutta tuleehan noita kisoja vielä. Happosen paluu on saletisti piristäny koko muuta joukkuetta ja antaa lisäuskoa joukkueen tavoitteiden toteutumiseen Oslossa. Nyt pieni breikki ennen maailmanmestaruus kisoja tekee varmasti hyvää joka jätkälle. Jokainen pääsee treenailemaan hetken rauhassa kotona ja viimeistelyleirillä, mikä tekee varmasti hyvää ainakin Hautamäelle ja Ahoselle. Matilla ei hypyssä varmasti isoja virheitä ole, mutta kunhan kaikki loksahtelee kohilleen niin taas saadaan juhlia suomalaista palkintopallilla! Treenikaveri Olli "mutteri" Muotkan hyppyjä oli tosi mukava katella Vikerin mahtimäessä. Jätkähän pääs jo lentämää kunnolla ja vetäski hienon oman recordin 226m! Myös hyvä onnistuminen kisassa anto Ollille varmasti fiiliksiä lähteä Osloon. Treeneissä vetelee monesti semmosia niittejä, että kovatki nimet rupee jo jäämää taakse. Tämä mies voi kyllä loppukauden aikana vielä onnistuessaan yllättää monet!

    Valmistautuminen Oslon MM-kisoihin ei varmasti ole ollu joukkueelle helppoa parin heikommin menneen kisan jälkeen, mutta Vikeristä saatiin kotiin tuomisina varmasti paljon lisää uskoa tulevaan. Vielä kun saadaan Koivuranta takas remmiin niin tavoitteista pyritään varmasti pitämään kiinni. Kyllä näillä jätkillä on mahikset ihan mihin vaan! Harmittaa tietenkin ettei ite voi olla joukkueessa mukana, mutta täältä kotisohvalta kannustetaan kyllä niin paljon kun mahdollista, että se mitali Suomeen saadaan!!