Uutisen päiväys

26.11.2015← Takaisin

Suomalaishyppääjillä hyvät lähtökohdat perjantain kisaan

Mäkimiehillä riittää perjantaina Rukalla kiirettä poikkeuksellisen paljon. Torstaiksi suunnitellut HS142-mäen harjoitukset ja karsinta jouduttiin siirtämään päivällä eteenpäin Kuusamossa vallitsevan kovan tuulen takia.

Rukalta tavoitettujen Suomen hyppääjien keskuudessa nähtiin kuitenkin positiivista ilmettä radikaalisti muuttuneesta aikataulusta huolimatta.

Maailmancupin avauksessa 27:nnelle sijalle ponnistaneella Lauri Asikaisella riitti vilskettä välittömästi Klingenthalin kisan jälkeen.

- Maanantaina lennettiin takaisin Suomeen, ja Lahteen, jossa tehtiin fysiikkatreeniä. Keskiviikkona suunnattiin Rukalle, eli kotona oli pikaviisiitti, Asikainen valotti.

- Pääsin ottamaan tatsia mäkeen, ja se tuntui heti kotoisalta. Lyhyesti sanottuna tämä on lempimäkeni, Kuusamon Erä-Veikkojen hyppääjä jatkoi.

Asikaisen lisäksi Klingenthalin kauden avauksessa kelpoloikan venyttänyt Harri Olli vaikutti varsin tyytyväiseltä torstain tapahtumien perumisesta huolimatta.

- Ihan hyvä fiilis on. Mäki tuntui hyvältä, myös omaan hyppyyn on hyvä tatsi.

Olli ponnistaa puoli viisi alkavassa karsinnassa numerolla 12, Asikainen sen sijaan pääsee hyppäämään numero 46 rinnassaan.

Muista sinivalkoisista Elias Vänskä on karsinnan ensimmäinen, Andreas Alamommo toinen, Ossi-Pekka Valta neljäs, Juho Ojala viides ja Jarkko Määttä kuudes hyppääjä. Isommilla numeroilla hyppäävät puomilta 24:ntenä lähtevä Ville Larinto ja numeron 39 Janne Ahonen.

Superlupaus Kytösaho debytoi - "Hieno paikka avata maailmacup-ura"
Ilmeisen levollisin mielin Rukan kisoja odottavien kokeneempien hyppääjien lisäksi suomalaisyleisö saa nauttia myös superlupaavan Niko Kytösahon otteista. Lahtelainen tekee maailmancupin debyytin luonnollisesti positiivisen ilmapiirin vallitessa.

- Lähemmäs sata lumihyppyä on alla, kun on päässyt Rovaniemellä ja täällä hyppäämään. Hyppy on parantunut kokoajan, viimeiset treenit ovat olleet jo paljon parempaa, maamme yksi suurimmista lupauksista huomautti.

- Onhan tämä hieno ja luonnollinen paikka avata maailmancup-ura.

Kytösaho hyppää perjantai-illassa kolmantena, Alamommon ja Vallan välissä.

Ohessa haastattelut äänitiedostot:

Niko Kytösahon haastattelu
Harri Ollin haastattelu
Lauri Asikaisen haastattelu

Kuva: Inka Salmirinne