Uutisen päiväys

13.9.2015← Takaisin

Kykkänen 13:s Almatyssa - GP-sarja päättyi parhaisiin kisahyppyihin

  • Photo: Horst Nilgen/Berkutschi.com

Julia Kykkänen on sijoittunut 13:nneksi kesän viimeisessä GP-sarjan osakilpailussa Kazakstanin Almatyssa. Ylivoimaisen voittajan Sara Takanashin takana kilpailu oli tiukkaa ja taso korkealla.

Eilen Almatyn pyörivät tuulet asettivat haasteita kisan aikana. Myös tänään suunnat vaihtelivat, mutta kilpailijoiden onneksi kierrosten välissä. Ensimmäisellä kierroksella tuuli oli vastainen ja toisella kierroksella myötäinen. 

”Molemmat hypyt tuntuivat ehdottomasti paremmilta kuin eilen. Kummulla oli edelleen pientä ”surffaamista”, mutta suksille sain tänään paremmin painetta. Toisessa hypyssä loppui hieman ilma alta ja räpiköin alastulossa”, summasi Julia Kykkänen.

Valmentaja Kimmo Kykkänen arvioi kisan olleen kokonaisuudessaan yhden parhaista. Naisten mäkihypyn taso kovenee ja tiivistyy jokaisessa kilpailussa, tosin Japanin Sara Takanashin takana.

”Sara on ihan ylivoimainen, mutta hänen takanaan top15:sta sijoitukset voivat vaihdella. Tänään 13:s sija piti taistella ja Julian hypyt olivat parhaat kisasuoritukset kesän aikana. Muutama piste tosin vähennettiin toisen hypyn alastulon räpiköinnistä”, kommentoi Kimmo Kykkänen.

Kilpailun voitti Takanashi ennen maannaistaan Yuki Itoa ja Itävallan Jaqueline Seifriedsbergeria

Naisten kesä GP -sarja päättyi Almatyn osakilpailuihin. Julia Kykkänen oli sarjan 15:s, 91 pisteellä. Courchevelin osakilpailu oli Kykkäsen heikoin 20:s; muissa hän hyppäsi parhaan 15 joukkoon. Takanashi voitti jokaisen sarjan osakilpailun.

Tulokset kokonaisuudessaan 

Kesä GP:n lopputulokset 


Miesten kesä GP -sarjan toinen Almatyn osakilpailu alkaa klo 16:00 Suomen aikaa.

Kuva: 
Horst Nilgen/Berkutschi.com