14.1.2017← Takaisin

Kykkänen niukasti pisteiden ulkopuolelle Sapporossa

Julia Kykkänen jäi niukasti maailmancupin pisteiden ulkopuolelle Sapporossa hypätyssä kilpailussa. Kykkänen oli japanilaisen Yuki Iton voittamassa kilpailussa 31:s.

Kykkäsen ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 82 metriä. Toisella kierroksella olosuhteetkaan eivät auttaneet, ja hyppy jäi 76,5 metriin.

”Kyllä on Julian hyppääminen nyt vaikeaa. Laskuasento puristuu kasaan ja sen seurauksena voimantuotto häviää keulalla. Ongelma on tiedossa, mutta korjaaminen vaikeaa”, sanoo valmentaja Kimmo Kykkänen

Isojen teknisten muutosten tekeminen hyppyyn on kilpailukiertueella vaikeaa. Muutosta laskuasentoon haetaan ensi viikolla Zaossa, mutta jo huomiseen kilpailuun tehdään korjauksia.

”Laskuasennon muutos hidasti vauhteja ja siksi täytyy nyt Zaossa saada enemmän harjoitushyppyjä. Jos sielläkään ei ongelmaan saada ratkaisua, niin on viisasta pitää kisataukoa”, jatkoi Kykkänen.

Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Yuki Ito pistein 254,3 ennen Sara Takanashia  ja Norjan Maren Lundbytä

Maailmancupin johdossa jatkaa Takanashi. Sijalla 25. oleva Kykkänen jäi ilman maailmancupin pisteitä, vaikka selvisikin toiselle kierrokselle Iwasa Harukan ja Elena Runggaldierin ollessa tasapisteissä ensimmäisen kierroksen loputtua.

Naisten maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina klo 03:00 suomen aikaa toisen kilpailun karsinnallla ja klo 04:00 itse kilpailulla. Kilpailua voi seurata livenä osoitteessa live.fis-ski.com.