Uutisen päiväys

24.11.2012← Takaisin

Happonen ja Kykkänen avasivat kauden maailmancup-pisteillä

  Lauantaina Janne Happonen avasi kautensa maailmancup-pisteillä. Lillehammerin normaalimäen kisassa Happosen sijoitus oli 22:s.

  Voiton tasaisessa kisassa vei Saksan Severin Freud, toiseksi tuli Itävallan Thomas Morgenstern ja kolmas sija meni Norjan Anders Jacobsenille.

  ”Happoselle kauden avauskisasta saadut maailmancup-pisteet ovat hyvä lähtökohta tulevaan kauteen. Tänä iltana on vielä vuorossa ison mäen harjoitukset ja hyppy hypyltä Janne on saanut tekniikasta paremmin kiinni”, mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä arvioi Happosen suoritusta.

  Perjantaina karsintakierroksella hyvin hypännyt Sami Niemi ei saanut samaa virettä lauantain kisaan ja sijoittui 50.

  ”Sami on kehityskelpoinen hyppääjä, jolla on hyvä fysiikka. Tällä hetkellä on tärkeää saada kisoja ja kokemusta enemmän alle. Tänään oli mukana enemmän intoa kuin taitoa”, kommentoi Niemelä.

  Naisten mäkihypyssä kehitys on mennyt rajusti eteenpäin

  Julia Kykkänen hyppäsi naisten HS 100 mäen kisassa sijalle 22.  Japanin Sara Takanashi vei voiton yhdysvaltalaisen Sarah Hendricksonin ottaessa hopeaa ennen Norjan Anette Sagenia.

  ”Hypyt olivat hyviä, ei voi valittaa. Teknisesti hypyt näyttää tällä hetkellä hyviltä. Seuraaviin kisoihin lähdetään hyvillä fiiliksillä ja vielä kun uusi puku saadaan mukaan, niin tyytyväinen voi olla”, Julia Kykkänen analysoi päivän suoritustaan.

  Naisten kisassa näkyi selvästi kehitystä viime vuoteen verrattuna. Panostus lajiin on kasvanut.

  ”Viime vuodesta ja oikeastaan viime kesästäkin on mennyt paljon eteenpäin. Olemme pysyneet kehityksessä mukana ja  meidän osalta kauden avaukseen ja pisteisiin voi olla tyytyväinen”, päivän kisaa kommentoi naisten mäkimaajoukkueen päävalmentaja Kimmo Kykkänen.