Uutisen päiväys

4.3.2018← Takaisin

Hirvonen taisteli itsensä Salpausselällä neljänneksi

Yhdistetyn kilpailussa koettiin jännityksen hetkiä ihan viime metreille saakka, kun Eero Hirvonen hiihti itsensä neljänneksi.

Eero Hirvonen starttasi hiihto-osuudelle neljäntenä, 23 sekuntia kärjen perässä. Hiihdon taktiikaksi selvisi jo ensimmäisten kilometrien aikana tiivis porukkahiihto. Kilpailun voitto ratkaistiin vasta viimeisellä kilometrillä, jolloin Saksan Johannes Rydzek irtosi napaten mukaansa Hirvosen. Suomalaisen kiri ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun saakka, vaan kaksi miestä kuittasivat Hirvosen ohi loppusuoralla.

”Yksinkertaisesti niin korkealla laktaatti, ettei se nopea liike vain lähde. Tänään tuo loppu riitti tuollaiseen sijaan, mutta jatkossa pitää olla sen verran kovemmassa kunnossa, että ei hyydy tuolla tavalla tuohon loppuun,” Eero Hirvonen kertoo lopputaistelustaan.

”Kyllä meidän on tarkoituksena voittaja rakentaa. Jos on voimavaroja, niin silloin pitää yrittää voittaa. Tänään se maksoi pikkuisen tuossa lopussa. Tämä kovettaa sitä luonnetta ja miestä. Joku päivä se tulee ensimmäisenä maailmaan - näin minä uskon,” päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo suojatistaan.

Tähän päivään mahtui muitakin hienoja suomalaishetkiä! Ilkka Herola oli ladulla päivän nopein. Atte Kettunen otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Hannu Manninen kilpaili tänään uransa viimeisen kerran maailmancupissa.

Suomalaisten tulokset päivän kilpailussa:
4. Eero Hirvonen +4.5
12. Ilkka Herola +40.8
27. Arttu Mäkiaho +2:02.8
30. Atte Korhonen +2:38.3
33. Hannu Manninen +2:50.4
48. Wille Karhumaa +5:42.1

Tulokset kokonaisuudessaan

Kuvat: SHL/Touho Häkkinen