Uutisen päiväys

26.1.2014← Takaisin

YHDISTETTY: Herola 11:s Oberstdorfissa, kärki karkasi mäkiosuudella

  Suomen yhdistetyn nelikko kilpaili viimeisen maailmancupin kisan Oberstdorfissa ennen Sotshin olympialaisia. Ilkka Herola nappasi jälleen hyvän pistepotin ollen 11:s. Janne Ryynänen sijoittui 28:nneksi, Mikke Leinonen 29:nneksi ja Eetu Vähäsöyrinki 32:nneksi.

  Ilkka Herolalla oli samantyyppisiä ongelmia hypyssään, joiden kanssa hän on taistellut koko kauden.

  "Ihan tasapainoinen päivä. Teknisesti hyvä hyppy ja tasainen hiihtokin oli tänään. Isoimmat ongelmat hypyssä olivat loppulennossa ja alastulossa, siinä ne sijoitukset tänään hävittiin."

  Seuraavat päivät ovat tiiviitä Herolalle, nuori mies starttaa vielä torstaina nuorten MM-kilpailuissa Val di Fiemmessä Italiassa.

  "Huomenna käydään uusia pukuja tekemässä, sitten tiistaina matkstan Val di Fiemmeen ja käyn nuorten MM-kisoissa kisaamassa ensimmäisen henkilökohtaisen kisan torstaina. Perjantaina palaan tänne Oberiin ja viikonloppu hypätään ja treenataan täällä", kertoi Herola.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen odotti eilisen hyvän päivän jälkeen suojateiltaan hieman enemmän, mihin he tänään ylsivät.

  "Mäkiosuus meni tänään vahän "vihkoon". Eilinen päivä oli sen verran hyvä, että on täys mahdottomuus näissä piireissä voi kahta hyvää päivää saada peräkkäin."

  "Niiltä sijoituksilta, jotka mäkiosuuden jälkeen olivat,  on pakko olla tyytyväinen lopputuloksiin. Pikkuisen jäi kuitenkin semmoinen fiilis, että kokonaispanos voisi olla tänään joka pojallla askeleen parempana", Kukkonen mietti.

  Kuuntele Kukkosen ja Herolan kommentit kokonaisuudessaan https://soundcloud.com/sourcecloud/26-1-2014-oberstdorf-petter

  Kilpailun voitti Saksan Eric Frenzel, toiseksi tuli Norjan Jan Schmid ja kolmas oli Japanin Akito Watabe.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33489/race=1709/index.html