Uutisen päiväys

11.1.2013← Takaisin

Slovenia vei voiton, Suomi karsiutui toiselta kierrokselta

  Zakopanen haastavissa olosuhteissa käytiin perjantaina maailmancupin HS134-mäen joukkuekilpailu.

  Suomen joukkue ei selviytynyt kisassa toiselle kierrokselle. Suomen pisteet olivat 366,8 ja lopullinen sijoitus oli kymmenes. Tänään joukkueessa hyppäsivät Ville Larinto, Mika Kulmala, Jarkko Määttä ja Lauri Asikainen. Japani oli toinen ensimmäiseltä kierrokselta karsiutunut joukkue.

  "Hirveitä odotuksia ei tänään ollut, mutta tietenkään tulos ei meitä tyydytä. Larinnolla oli tänään ponnistusrytmin kanssa vaikeuksia, joka heijastui lentämiseen. Illan kelissä oli myös haasteensa. Esimerkiksi Laurin hyppy oli ok, mutta kelin kanssa oli huono tuuri. Kulmala paransi hyppyjään päivän aikana ja kisahypyssä oli kaikki mahdollisuudet mukana. Määttä tarvitsee tällä hetkellä lisää hyppyjä alle ja sitä kautta varmuutta tekemiseen", kävi Kimmo Savolainen päivän suorituksia läpi.

  "Töitä on edessä, mutta missään nimessä ei luovuteta!"

  Haasteellisessa kelissä joukkumäen voitosta käytiin tiukka kilpailu. Toisella kierroksella Slovenialaiset osoittivat, että he ovat tottuneet lumisiin olosuhteisiin ja he veivät voiton 963,5 pistellä. Isäntämaa Puola johti kilpailua vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta Krzysztofin Mietuksen epäonnistunut hyppy tiputti heidät toiseksi 954,4 pisteellä. Kolmanneksi hyppäsi Itävallan joukkue 931,1 pisteellä.

  Slovenian joukkueessa hyppäsivät järjestyksessä Jurij Tepes, Robert Kranjec, Hvala ja Peter Prevc.

  Huomenna vuorossa on Zakopanen henkilökohtainen kilpailu.