Uutisen päiväys

30.1.2016← Takaisin

Herola 21:s Seefeldissä, Hirvonen karsiutui sunnuntailta

Yhdistetyn maailmancupissa kilpailtava Seefeldin Mini Tour -viikonloppu jatkui lauantaina. Ohjelmassa oli hyppykierros HS109-mäestä sekä 10 kilometriä pitkä hiihto-osuus.

Suomalaisurheilijoista Ilkka Herola oli lopputuloksissa 21:s ja Eero Hirvonen 39:s. Mäen jälkeen ladulle Herola lähti sijalta 30, Hirvonen puolestaan miehitti sijalukemaa 42.

Seefeldin HS109-mäestä Puijon Hiihtoseuran Herola hyppäsi 97,0 metriä, Hirvosen leiskautus puolestaan lensi 92,5 metriä.

"Minun piti odottaa aika kauan puomilla, kymmenisen minuuttia. Ei saatu koehyppääjää ja piti odottaa vaatteet päällä. Siinä menee henkisesti ja fyysisesti paikat aika jumiin", Herola kertasi.

Ladulla Herola nousi siis yhdeksän sijaa. Myös Hirvonen onnistui parantamaan sijoitustaan muutamalla pykälällä.

"Ihan perällä kun joutuu olemaan, niin ei siinä oikein mitään ole tehtävissä", Herola summasi.

Kisan voiton vei Saksan Eric Frenzel ennen toiseksi vienyttä Japanin Akito Watabea ja kolmanneksi urakoinutta saksalaista Fabian Riessleä. Kärkikolmikko oli täysin sama myös perjantain kilpailussa.

Kyseinen kolmikko on myös maailmancupin kokonaiskisan kärjessä järjestyksessä Frenzel, Riessle, Watabe.

Kilpailut jatkuvat jälleen sunnuntaina Seefeldissä. Ohjelmassa on kaksi kierrosta HS109-mäestä ja 15 kilometrin hiihtourakka Mini Tourin 30 parhaan kesken.

"Tässä vaiheessa ei ole mitkään erityisen hyvät fiiliset. Kyllä se ottaa päähän olla tuollasia sijoilla", Hirvonen tiivisti viikonloppunsa, ja kertoi jatkosta:

"Tiistaina pääsen kotiin ja torstaina matkustan Norjaan. Keskiviikkona pääsisi hyppäämään Suomessa".

Kuvassa Ilkka Herola.