23.2.2016← Takaisin

Alamommo paras suomalainen normaalimäessä

Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen ylsivät toiselle kierrokselle mäkihypyn nuorten HS100-mäen MM-kilpailussa tiistaina Rasnovissa. Alamommon sijoitus Romaniassa oli 25:s ja Nousiaisen 29:s.

Muista sinivalkoisista hyppääjistä sijan 37 Niko Kytösaho ja 42:nneksi loikannut Janne Korhonen jäivät ensimmäiselle kierrokselle.

Nuorten olympialaisissa viikko sitten kuudenneksi loikannut Alamommo vaikutti olevan kisan jälkeen tekemiseensä tyytyväisen oloinen.

“25. sija on paras sijoitus urallani nuorten MM-kisoissa. Hypyt eivät olleet vielä ihan nappihyppyjä, minkälaisia treeneissä on tullut, mutta ihan tyytyväinen voi olla”.

Tiukassa kisaputkessa oleva Ounasvaaran Hiihtoseuran Alamommo lähtee torstaina kilpailtavaan joukkuemäkeen varsin luottavaisena. Suomalaisen on tarkoituksena parantaa torstaina hyppyjään verrattuna tiistain henkilökohtaiseen kisaan.

“Torstaina pitäisi olla joukkuemäki, joten siihen lähdetään petraamaan vielä tämänpäiväisiä hyppyjä”.

Nuorten maailmanmestariksi hyppäsi Saksan David Siegel yhteispistein 249,0. Slovenian Domen Prevc taipui neljän pisteen erolla hopealle, pronssia puolestaan pääsi juhlimaan japanilainen Ryoyu Kobayashi, joka summasi pisteet 244,8.

Alamommon hypyt kantoivat 86,5 ja 88,5 metriä, joilla irtosi 208,5 pistettä.