28.1.2012← Takaisin

Yhdistetyn Continental cupissa suomalaisilla hyvä pistepäivä - Härtull 4.

FIS yhdistetyn Continental cup-kilpailut käydään viikonloppuna 28.-29.1.2012 Klingenthalissa(GER). Lauantain kilpailupäivä sujui suomalaisittain hienosti, 3 kilpailijaa pisteillä.

[caption id="attachment_2251" align="alignleft" width="99" caption="Jim Härtull"][/caption]

Klingenthalin Continental cupiin osallistui neljä suomalaista. Pistesaalis oli mainio, mäkiosuuden jälkeen hyvät asetelmat palkintopallillekin. Eetu Vähäsöyrinki on hypännyt viime päivät mainiosti Klingenthalissa ja jatkoi erinomaisesti myös kilpailussa. HS 140-mäessä hypätyn gundersen-kilpailun mäkiosuuden jälkeen Vähäsöyrinki oli kilpailussa toinen 129 metriä kantaneella hypyllään. Mäkiosuuden voitti Slovenian Marjan Jelenko 132,5 metrin hypyllä. Vähäsöyrinki pääsi ladulle vain 5 sekuntia Jelenkon perässä. Jim Härtull hyppäsi 122,5 metriä ja lähti ladulle 11:ntenä, 50 sekuntia kärkeen. Jesse Jääskeläinen starttasi 120 metrin hypyn myötä 21:nteä, minuutti 13 sekuntin ja Mikke Leinonen 25:ntenä minuutti 25 sekuntia erolla, kun hänen hypyllä mittaa oli 118,5 metriä.

Hiihto-osuudella maailmancupistakin tuttu nimi, Sveitsin Seppi Hurschler, nousi kilpailun voittoon. Hurschler lähti ladulle seitsemäntenä, josta pystyi nousemaan kilpailun voittoon suksen luistaessa toiseksi nopeimmin 10 kilometrin hiihto-osuudella. Toiseksi kilpailussa sijoittui mäkiosuuden kolmonen, Tsekin Tomas Slavik. Kolmannelle sijalle nousi parhaan hiihtoajan tehnyt USA:n Taylor Fetcher.

Suomalaisista korkeimmalle tuloslistalla sijoittui Jim Härtull. Härtull sijoittui kilpailussa hienosti neljänneksi, 32 sekuntin erolla Seppi Hurschleriin. Eetu Vähäsöyrinki oli kilpailussa 6., Mikke Leinonen 17. ja Jesse Jääskeläinen 47.

Yhdistetyn Continental cupin valmentaja Antti Kuisma kehui kilpailupäivän jälkeen ryhmäänsä.
    - Keskimääräistä mukavampia nämä kilpailuviikonloput ovat nyt kuin viime vuosina. Hyvä kokonaistulos, Kuisma totesi tyytyväisenä kisan jälkeen.

Vähäsöyrinki on vahvassa hyppyvireessä, muulla joukkueella on potentiaalia lauantain kilpailua parempaan.
    - Eetu hyppäsi koekierroksella ylivoimaisesti pisimmän hypyn, kilpailussa vähän myöhästyi. Jim ja Mikke teki kisassa reissun parhaat hypyt, mutta pystyvät kyllä paljon parempaan. Jessellä oli huonoa onnea hyppynumerollaan ja lunta ehti kertyä mäkeen, Kuisma arvioi.

Jim Härtull on jo näyttänyt maailmancupissakin tällä kaudella, että vauhtia pikkusuksissa löytyy. Härtull teki hyvän nousun myös Klingenthalissa.
    - Jim lähti rohkeasti Flecherin kyytiin ladulle, ja oli 6 sekuntin päässä kärkiryhmästä parhaimmillaan. Kärjen lisätessä vauhtia Jim ei pystynyt enää kiristämään tahtiaan sillä hetkellä. Ottivat sitten kyllä Eetun kanssa hyvän kirin lopussa. Mikke pystyi myös nostamaan sijoitustaan hiihto-osuudella mainiosti, melkein kymmenen pykälää, summasi Kuisma hiihto-osuuden suorituksia.

Itävalta ja Saksa ovat olleet vahvoja maita cupeissa, lauantain tuloksissa poikettiin totutusta. Suomella on mahdollisuus nostaa maailmancupin kiintiötäkin hyvän tulostason jatkuessa sunnuntaina.
    - Mielenkiintoinen tuloslista tänään muutenkin. Yleensä on totuttu näkemään saksalaisia ja itävaltalaisia tuloslistan kärjessä, tänään oli mukava nähdä muitakin. Meidän pojille jäi tästä sopivasti hampaankoloon, huomenna parantamaan ja taistelemaan samalla lisäpaikasta maailmancupin kiintiöön lisäpaikkaa, Kuisma totesi lopuksi.