Uutisen päiväys

11.9.2016← Takaisin

Kykkänen 13:s kesä GP:n päätöskisassa Tsaikovskissa, COC peruttiin Lillehammerissa

Naisten mäkihypyn kesä GP -sarja päättyi Venäjän Tsaikovskissa sunnuntaina. Suomen Julia Kykkänen hyppäsi 13:nneksi Japanin Sara Takanashin voittaessa kilpailun jälleen ylivoimaisesti. 

Kykkäsen harmitus perjantaisen hylkäyksen jälkeen kääntyi sunnuntaina jo positiivisiksi mietteiksi. Hyppypuvun uusi vyötärönauha oli väärässä kohdassa, mikä johti hylkäykseen. Tiimin venäläinen suksihuoltaja Roman Pashkin vastaa myös puvuista ja sai puvun kuntoon ennen sunnuntain kilpailua.

Sunnuntaina Kykkänen hyppäsi 95,5 ja 90 metriset hypyt keräten 211.6 pistettä.

”Olihan se hyvä päästä hyppäämään, kun tänne on tultu. Ylämäen laskuasento on nyt hyvä, mikä näkyy vauhdissa positiivisesti. Ponnistukset osuivat jo ainakin lähelle keulaa, mutta kai siellä lennossa on aina jotain parannettavaa”, analysoi Kykkänen leiskautuksiaan. 

Kilpailun voitti ylivoimaisesti 260.7 pisteellä Japanin Sara Takanashi, joka voitti myös kolmen kilpailun kesä GP-sarjan. Toiseksi hyppäsi Saksan Carina Vogt ja kolmanneksi Venäjän Irina Avvakumova

Kykkänen palaa harjoittelemaan Lahteen ja hyppää syyskuun 24. päivänä kesä-SM-kisoissa kotikaupungissaan. 

”Seuraavaksi pitäisi vielä testata toinen suksipari talvelle, joten Lahdessa on tarkoitus hypätä seuraavat viikot”, kertoi Kykkänen seuraavien viikkojen suunnitelmistaan.

Continental Cup peruttiin Lillehammerissa

Miesten tapaan myös naiset kilpailivat viikonloppuna Lillehammerissa Continental Cupissa. Kisa kuitenkin keskeytyi kovan tuulen vuoksi.  

Suomen naiset Susanna Forsström ja Jenny Rautionaho harmittelivat kisojen vähyyttä. 

”Hyppy parani kyllä jokaisella kierroksella, mutta kyllä sen huomaa, kun kisaliivin pukee päälle, niin alkaa puristus”, pohtivat Forsström ja Rautionaho.

Tulokset

Kesä GP, Tsaikovski 11.9.2016, naiset

Kesä GP:n lopputulokset