Uutisen päiväys

16.2.2015← Takaisin

Yhdistetyn maajoukkueen matka kohti Falunia

Falun palvelee yhdistetyn maajoukkuetta oivana välitavoitteena kohti edessä siintäviä kotikilpailuja Lahdessa vuonna 2017. Lahdessa aiomme voittaa kultaa!

Kausi tähän saakka on ollut hyvin kaksijakoinen; toisaalta nuori Ilkka Herola on tehnyt tasaista jälkeä maailmancupissa parantaen viikonloppu toisensa perään tuloksia verrattuna edelliseen vuoteen. Suunta on siis ylöspäin ja kehitys jatkuu. Toisaalta haaste kohdataan siinä, että uusien, nousevien kykyjen nostaminen Ilkan vanaveteen ei ole vielä onnistunut toivotulla tavalla.

Toivoton tilanne ei kuitenkaan ole, sillä ensimmäistä maailmancupkautta kiertävä Leevi Mutru nappasi uransa avauspisteet Ranskan Chaux-Neuvessa. Myös pitkän loukkaantumiskierteen taakseen jättänyt Jim Härtull sivusi Japanin Sapporossa kolmen vuoden takaista uransa parasta sijoitusta ja kilpailee mukavassa myötätuulessa. Nuorissa sen sijaan pojat ovat voittaneet useita mitaleita pohjoismaidenmestaruuskisoissa sekä yhden hopean Euroopan nuorten talviolympiapäivillä, josta myös Ilkka Herolan ura ampaisi nousukiitoon.

Tammikuun ja helmikuun alun kilpailukiireen helpotettua joukkue on valmistautunut MM-kisoihin kotimaisemissa, kukin omalla paikkakunnallaan. Kahden viikon kotijakson on tarkoitus palauttaa energia elimistöön ja ladata akut MM-kisojen vaatimalle tasolle. Pitkät kilpailujaksot saattavat ajaa urheilijan hotellikuoleman partaalle, joten päätimme tässä kohtaa luottaa kotiolosuhteiden laatuun. Tämä valmistautuminen antaa meille myös yhden tärkeän kokemuksen kohti Lahden MM-kisoja.

Tulevien MM-kisojen tavoitteet pysyvät vielä tällä kertaa maltillisina. Päävalmentajana tahtoisin nähdä koko joukkueen kilpailevan iloisella ilmeellä, en myöskään pistä pahakseni, jos olemme ottaneet yhden kehitysaskeleen ylöspäin suhteessa menneeseen. Sijoitustavoitteissa tämä tarkoittaa TOP kymppiä, jonka Ilkka Herola on naulannut omaksi tavoitteekseen. Sochissa hän saavutti sijoitukset 14. ja 16. Muiden urheilijoiden kohdalla on realistista puhua sijoituksista kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Tapahtuipa Falunissa mitä hyvänsä, kohtaa suomalainen Yhdistetty kolmen seuraavan vuoden aikana elintärkeät tavoitteet. Vuonna 2010 aloitetun uuden junioriprojektin ja valmennuksen uudelleen organisoinnin pitää näyttää tuloksia viimeistään Lahden MM-kisoissa sekä Korean olympialaisissa. Laveammalla rintamalla satavat menestysvuodet sekä lopullinen nuorten esiinmarssi tapahtuu kuitenkin Korean olympialaisten jälkeen. Mutta silti, eihän TOP10 Falunissa ja kultamitali Lahdessa ole huonosti!

Teksti: Petter Kukkonen, yhdistetyn päävalmentaja

Yhdistetyn joukkue julkisti maanantaina yhteistyössä Europcarin kanssa Tykkää timmein jatkoon –kampanjan. Leikkimielisessä Facebook-kisassa suomalaiset yhdistetyn urheilijat ottavat toisistaan mittaa ja eniten tykkäyksiä saanut mies jatkaa eteenpäin.

Kampanja on käynnissä Falunin MM-kisoista Salppurin kotikisaviikonloppuun saakka ja se löytyy Facebookista Europcarin sivuilta: https://www.facebook.com/pages/Europcar-Suomi-Iloisen-autoilun-mahdollistaja/676697535713190?fref=nf

Yhdistetyn MM-joukkueen ennakkotunnelmat kuunneltavissa:
Ilkka Herola https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-ilkka-herola-16-2
Leevi Mutru https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-leevi-mutru-16-2
Jim Härtull https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-jim-ha-rtull-16-2
Eetu Vähäsöyrinki  https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-eetu-va-ha-so-yrinki-16-2-1
Jussi Salo  https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-jussi-salo-16-2