Uutisen päiväys

26.2.2016← Takaisin

Suomalaisjuniorit liekeissä Otepään PM-kisoissa

Junioreiden PM-kilpailut Viron Otepäässä saivat suomalaisittain perjantaina upean startin, kun sekä maastohiihdossa että mäkihypyssä ja yhdistetyssä päästiin nauttimaan sinivalkoisesta menestyksestä.

Yhdistetyn kisassa Suomi otti peräti kaksoisvoiton, kun Otto Niittykoski vei kultaa 38 sekunnin erolla Rasmus Ähtävään. Jesse Pääkkönen oli perjantaina kuudes ja Vili Laukkanen kymmenes.

“Hyppy ei ollu ihan paras. Hiihto kulki todella hyvin, pääsin Rasmuksen kanssa hiihtämään. Me lähdettiin (Ähtävän kanssa) tavoittamaan kärkeä, kummatkin lähti tekemään niin hyviä hiihtoja kuin pystyy”, tuore Pohjoismaiden mestari tuumasi.

Suomalaiset lähtivät kahdeksan kilometrin hiihtoon täysin samaan aikaan, 34 sekuntia kärkeä perässä.

Myös K90-mäen mäkikisoissa Suomeen tuli kaksi mitalia, kun tytöissä Jenny Rautionaho ja pojissa Niko Löytäinen ponnistivat PM-pronssia.

“Tekniikka vähän petti koko kisassa, en saanut sellaisia hyppyjä kuin kotona harjoituksissa olen saanut. Onneksi pääsin toisella kierroksella sen verran pitkälle, että pääsin pronssille”, kolmanneksi loikannut Rautionaho summasi.

Poikien puolella Löytäisen jälkeen muista suomalaisista Joni Markkanen ponnisti seitsemänneksi, Pyry Ruikka yhdeksänneksi, Markus Virrantalo kymmenenneksi ja Mico Ahonen 13:nneksi.

Maastohiihdossa suomalaisittain päivän ykkösnimi oli poikien sprinttihopeaa napannut Verneri Poikonen. Miro Karppanen oli kuudes, Lassi Vuorinen kymmenes, Juha Nurmi 12:s, Robin Sundsten 15:s ja Lauri Mannila 30:s.

“Aika positiiviset fiilikset. Norjalainen tuli takaa peesistä ohi helkkarin kovaa, mutta sain pidettyä toisen paikan hyvin. Lopussa oli aika uskomaton fiilis”, hopeamitalisti kertoi finaalin ratkaisuhetkistä.

Tyttöjen puolella Emmi Lämsä oli kahdeksas, Sonja Eskelinen yhdeksäs, Josefiina Böök 13:s, Sanni Pihl 14:s, Emelie Svenlin 15:s ja Anita Korva 21:s.

Tuloslinkit:
Yhdistetyn tulokset
Mäkihypyn tulokset
Maastohiihdon tulokset (pojat)
Maastohiihdon tulokset (tytöt)

Kommentit:
Otto Niittykoski
Rasmus Ähtävä
Niko Löytäinen
Verneri Poikonen
Jenny Rautionaho

Seuraa joukkueita eri kanavissa
Maastohiihto #xcteamfin
Mäkihyppy #sjteamfinland
Yhdistetty #ncteamfinland

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Kuvassa Rasmus Ähtävä ja Otto Niittykoski.