Uutisen päiväys

13.2.2016← Takaisin

Kykkänen 15:s Ljubnossa - selkävaiva toistaiseksi hoidettu kuntoon

Naisten mäkihypyn maailmancupia hypättiin lähes täydelle yleisölle Slovenian Ljubnossa. Suomen Julia Kykkänen onnistui hyvin, ollen kisan 15:s.

Kykkänen hyppäsi kilpailussa 83 ja 86 metriset hypyt, joihin hän oli kohtalaisen tyytyväinen. 

”Parempaan suuntaan meni (hyppääminen) täällä, vaikka mäki ei ole mulle helppo. Vauhtimäen asentoon pääsin nyt paremmin. Siitä pystyy jo ponnistamaan”, Kykkänen selvitti.

Tammi-helmikuun hyppäämistä vaikeuttanut selkälukko saatiin kuluneella viikolla hoidettua. Kova käsittely vaikutti vielä perjantaiseen karsintaan, mutta itse kilpailussa Kykkäsen olo oli jo hyvä. 

Kilpailuista karsiutumiset ja epäonnistumiset saivat myös itseluottamuksen romahtamaan. 

”Eihän siinä itseluottamus ollut korkealla, kun noin rämpii. Nyt kuitenkin olen saanut jo hyviä hyppyjä alle, niin eiköhän tästä nousta. Tänään tuli uran paras sijoitus täällä Ljubnossa, niin kertoo sekin jotain”, Kykkänen jatkoi. 

Kilpailun voittoon suuren kotiyleisön edessä hyppäsi Slovenian Maja Vtic, joka otti maailmancupurallaan ensimmäisen voittonsa reilun neljän pisteen erolla maailmancupia hallitsevaan Japanin Sara Takanashiin. Kolmanneksi ylsi niin ikään Slovenian Spela Rogelj.

Kykkänen oli mielissään pauhaavasta yleisöstä ja Vticin voitosta. 

”Ainahan se on mukavampi hypätä, kun on porukkaa katsomassa. Huuto kyllä kuului ylös asti. Tekee myös hyvää, kun muutkin voittavat, mutta kuten minulle, niin tämä mäki on hankala myös Saralle tosi nopean keulan vuoksi.”

Kilpailun toinen suomalainen Susanna Forsström karsiutui itse kilpailusta perjantaina.

Naisten maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina toisella osakilpailulla Ljubnossa. Kilpailu alkaa karsintakierroksella klo 13:45 Suomen aikaa. Ensimmäinen kilpailukierros alkaa klo 15:00. Suomalaisista mukana ovat Julia Kykkänen ja Susanna Forsström.

Tulokset 13.2.2016