Uutisen päiväys

29.1.2017← Takaisin

Ahonen avasi maailmancupin pistetilinsä

Neljästä suomalaismiehestä Janne Ahonen ylsi toiselle kierrokselle ja pisteille sunnuntaina, kun mäkihypyn maailmancupissa hypättiin kauden 15:s henkilökohtainen kisa. Varsin hienosti läpi viikonlopun esiintynyt Ahonen oli lopputuloksissa 21:s.

Janne Ahonen kertoi Willingenin kisan jälkeen, että askel parempaan päin otettu, mutta riemunkiljahduksiin ei vielä ole aihetta.

"Toki eteenpäin menoa havaittavissa, mutta ei tässä varmaan riemunkiljahduksiin ole vielä aihetta", sunnuntain kisassa 132,0 ja 129,5 metriä hypännyt ja 198,4 pistettä kerännyt Ahonen sanaili.

Viikonloppuna Ahonen sai otettua askeleita eteenpäin. Nyt hyvä onnistuminen sunnuntaina tuli pienistä epäonnistumisista huolimatta.

"Askel, jonka sain tänä viikonloppuna otettua, oli varmasti vielä isompi kun mitä tulosluettelosta voi lukea. Pitkästä aikaa aloin luottamaan hyppäämiseeni kilpailutilanteessa ja tuo saikin jo aikaan sen, että aikaisemmin ei omat "hyvätkään" hypyt riittänyt pisteille, mutta nyt niille mentiin jopa pienillä epäonnistumisilla."

Muista Suomen mäkikotkista Jarkko Määttä sijoittui 43:nneksi, Ville Larinto 45:nneksi ja Antti Aalto 46:nneksi.

Maailmancupin kauden 18:nnen kisan voiton vei kotiyleisön edessä Andreas Wellinger 147,5 ja 135,0 metrin loikilla sekä yhteispisteillä 242,3. Itävallan Stefan Kraft taipui kakkoseksi ainoastaan kolmen kymmenyksen erolla, kolmanneksi päätynyt toinen itävaltalainen Manuel Fettner hävisi maanmiehelleen puolestaan tasan pisteen.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Saksan Oberstdorfin HS225-lentomäessä.

Linkit:
Sunnuntain kisan tulokset
Maailmancupin tilanne

KUVA / PHOTO: Tadeusz Mieczynski