Uutisen päiväys

28.10.2011← Takaisin

Suomen mäkikotkat vieraili Junkkarilla - maailmancupin avaukseen

  Mäkihypyn A-maajoukkue järjesti syksyn tiedotustilaisuuden vieraillessaan joukkueen pääyhteistyökumppanin luona Junkkarilla Ylihärmässä perjantaina 27.lokakuuta. Joukkueen viimeistelyleirit ovat sujuneet lupaavasti ja edellisenä päivänä tehdyt testit Jyväskylässäkin herättävät luottamusta tulevaan.

  [caption id="attachment_1495" align="alignleft" width="200" caption="Janne Happonen."][/caption]

  Mäkihypyn A-maajoukkue järjesti syksyn tiedotustilaisuuden vieraillessaan
  joukkueen pääyhteistyökumppanin luona Junkkarilla Ylihärmässä perjantaina
  28.lokakuuta. Joukkueen viimeistelyleirit ovat sujuneet lupaavasti ja edellisenä
  päivänä tehdyt testit Jyväskylässäkin herättävät luottamusta tulevaan.

  Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä summasi kesäharjoittelun
  jälkeisiä testituloksia.
  - Kokonaisuutena hyvät testit. Kovajalkaisten Ahosen  ja Larinnon poissaolosta huolimatta joukkueen keskiarvo oli vahvalla tasolla.  Uuden sukupolven hyppääjistä osalla nähtiin jopa 15% kehitystä ponnistuksen  nousukorkeudessa.
  - Ohjelmassa on nyt fysiikan viimeistely seuraavien kahden viikon aikana ja sitten alkulumille hyppäämään. Työtä tehdään kohti Olympialaisia. Fysiikka on yksi erittäin tärkeä osa-alue, koska FIS säännöt vievät lajia yhä fyysisempään suuntaan, muistutti Niemelä tavoitteista.

  Suomen mäkikotkien lähtökohdat kesään olivat vähintäänkin haastavat, mutta Niemelän suojateilla suunta on otettu kohti seuraavia  Olympialaisia  tinkimättömästi.
  - Joukkueemme viidestä maailman kärkihyppääjiin kuuluvista urheilijasta neljä oli poissa: Ahonen ja Olli lopettivat, Larinto ja Happonen

  [caption id="attachment_1496" align="alignleft" width="300" caption="Mäkikotkat tehdasvierailulla."][/caption]

  loukkaantuivat. Tämän lisäksi Hautamäen osalta harjoittelun aikataulutus ja priorisointi tehtiin täysin talveen.
  - Jäljelle jäävän ryhmän, uuden  sukupolven, osalta harjoittelu on ollut tinkimätöntä. Katseet on suunnattu tulevaisuuteen, Olympialaisiin ja sitä seuraaviin vuosiin. Kesä Grand Prix ei  ollut kokemusta suuremmassa roolissa, vaan painotus on täysin harjoittelussa ja
  siinä pohjatyössä, että uusi sukupolvi nousisi tulevaisuudessa konkarien rinnalle ja myöhemmin korvaaviksi, Niemelä kertasi.

  Joukkueen kesän haasteet olivat hetkittäin kovat, mutta henkilöstön ja urheilijoiden yhteistyö haasteiden hetkellä saa Niemelän kiitokset. Joukkueella on vahva selkäranka ja sitkeys on palkittu nyt nousujohteisella syksyllä. Hyppääminen on ollut lupaavaa.

  [caption id="attachment_1497" align="alignleft" width="300" caption="Urheilijat ja Junkkari Oy:n toimitusjohtaja Pekka Himanka."][/caption]

  - Matti Hautamäen osalta ollaan aikataulussa, Happosen ”come back” loukkaantumisen jälkeen on ollut vaikuttava ja viimeiset  harjoitukset kohti talvea on menneet oikein hyvin, Niemelä totesi joukkueen kokeneimmista hyppääjistä.

  Anssi Koivurannan mäkimiehen ura jatkuu toiselle talvikaudelle. Koivurannalle on haettu vahvuutta perusjuttujen hiomisella.
  - Anssi Koivuranta on harjoitellut ensimmäistä vuottaan mäkimiehenä. Monet asiat on aloitettu perusjutuista. Tekniikka-, taito- ja tasapainoharjoittelua, ja sen kautta loppusyksystä Anssin hyppäämiseen on löytynyt hyvä ja tasapainoinen ponnistusliike. Anssi vakiinnuttikin paikkansa kesä GP:n top 20 hyppääjissä,  muistutti Niemelä kesän vakiintuneesta hyvästä tulostasosta.

  Olli Muotka on esittänyt nousujohteista hyppäämistä viime kaudesta. Päävalmentaja kiitteli Muotkan kehitystä.
  - Fyysisesti Olli on kehittynyt  hyvin. Se oli kauden tavoite ja ponnistuksen nousukorkeudessa nyt n. 15%  parannus. Tämä on hyvä asia Olympiaprojektissa, Niemelä totesi tyytyväisenä.

  Päävalmentaja arvioi myös muiden A-maajoukkueen mäkikotkien tilannetta.
  -  Jarkko Määtän ja Sami Niemen osalta katseet on tulevaisuudessa ja tavoitteet ensi kaudella Nuorten MM- kisoissa ja Continental cup-kisoissa. Jarkko pääsi kesän aikana hyppäämään lukuisista uusista mäistä ja on varmasti hyvä asia tulevaisuudessa.Kalle Keituri on ollut syksyn poissa maajoukkueen valmistautumisesta koulukiireiden takia. Ville Larinnon kuntoutus on puolestaan sujunut hyvin, Niemelä summasi.

  Mäkikotkien tavoitteet tulevalle kaudelle 2011-12 ovat selkeät.
  -  Tavoitteet ovat ehdottomasti yksilöiden kehityksessä ja menestyksessä. Maiden välisen maailmancupin menestyksen jahtaaminen on ajankohtainen kun loukkaantuneet ovat palanneet omalle tasolleen, Niemelä painotti lopuksi.

  Maajoukkue valittu maailmancupin avaukseen

  Mäkihypyn maailmancup käynnistyy jälleen Rukan Nordic Opening-avauskilpailuista 26.-27.11.2011. Suomen mäkimaajoukkue on nimetty
  Rukalle. Suomen kiintiö avauskilpailuissa on 4 hyppääjää. Rukan kilpailuun nimetään myös kansallinen ryhmä(4 mäkihyppääjää).

  Suomen maajoukkue Rukan maailmancupin avauksessa: Matti Hautamäki, Janne  Happonen, Anssi Koivuranta ja Olli Muotka.

  - Tällä ryhmällä on hyvä starttinumero ja selkeästi parhaat näytöt viime talvelta (MC-pisteet) ja syksyn 2011 viimeisiltä leireiltä. Lisäksi kolmella
  heistä on valmis MC-kiintiöpaikka ja Ollillakin lähellä. Näin saamme rauhallisen valmistautumisen maajoukkueelle alkukauteen, kertoi Niemelä valinnasta.

  Kansallisen ryhmään valitaan 4 mäkihyppääjää 12.11.2011 Rovaniemen ensilumen kilpailujen ja 19.-20.11.2011 Rovaniemen Continental cupin avauskisojen perusteella.

  Sääennusteet Lapin lumille ovat tällä hetkellä heikot, maajoukkue reagoi ensilumen leirille lähtöön tilanteen mukaan. Tavoitteena on aloittaa
  Rovaniemeltä 8.11.