Uutisen päiväys

24.11.2011← Takaisin

Mäkimaajoukkueen tunnelmia kaudenavauksessa

    [caption id="attachment_1737" align="alignleft" width="300" caption="Mäkijoukkue lehdistötilaisuudessa."][/caption]

  Suomen mäkimaajoukkueen kesäkausi sujui alkuvaikeuksista huolimatta mallikkaasti. Ruka Nordic Opening -viikonloppua ja talvikauden avausta odotetaan myös suomalaiskotkien joukossa innolla.  "Hyvää kuuluu itselle ja käsitykseni mukaan myös joukkueelle. Takana on haastava, mutta harjoitustäyteinen kesä", päävalmentaja Pekka Niemelä hymyili torstaina.

  Suomen kesäkokoonpano oli varsin uudenlainen, sillä joukosta puuttuivat uransa lopettaneet Janne Ahonen ja Harri Olli sekä loukkaantunut Ville Larinto. Niemelä on kuitenkin tyytyväinen uusien miesten panokseen.

  "Loppukesä ja syksy sujuivat oikein hyvin, hyppääminen oli nousujohteista. Takana on kovia, kovia haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta tiimi on osoittanut ettei nujertumisen merkkejä ole", päävalmentaja sanoo.

  [caption id="attachment_1739" align="alignleft" width="300" caption="Anssi Koivurannalla on letkeä fiilis, kun pääsee avamaan kauden kotimaisemissa ."][/caption]

  Kesän päätteeksi Saksaan

  Koko Eurooppaa vaivaava heikohko lumitilanne on pitänyt suomalaiskotkat poissa mäestä. Esimerkiksi Anssi Koivuranta ei ole hypännyt vielä ensimmäistäkään lumihyppyä.

  "Lumihyppyjä on vähän kaikilla joukkueilla, se lisää mielenkiintoa starttiin", Niemelä pohtii.

  Suomen joukkue lähti syksyllä etsimään parempia hyppyolosuhteita Saksasta. Kahden viikon leiri ja Klingenthalin mäen jäinen ylälatu tyydyttivät suomalaisia.

  "Olosuhteet olivat erittäin hyvät, pakkasta oli pari astetta. Saatiin hyvä, vakaa leiri tähän pohjalle."

  "Nyt voi lähteä hyvällä fiiliksellä jatkamaan. Tiedetään aika tarkkaan mitä tehdään maaliskuun loppuun asti joka viikonloppu", Niemelä naurahtaa.

  [caption id="attachment_1740" align="alignleft" width="255" caption="Päävalmentaja Pekka Niemelä."][/caption]

  Hyppääjät innoissaan

  Kaikki mäkimaajoukkueen neljä urheilijaa vakuuttivat torstaina tyytyväisyyttään. Uutta kautta on odotettu jo pitkään ja hartaasti.

  "Kesähyppyjä on takana ihan älyttömästi, enemmän kuin koskaan", Anssi Koivuranta myhäili.

  "Ruka on siisti paikka avata kausi, kun paikat ja ihmiset ovat tuttuja. Katsomossa on paljon kavereita ja fiilis on letkeä", Koivuranta iloitsee.

  Myös kokenut Matti Hautamäki on Koivurannan kanssa samoilla linjoilla. Hänelle tämänvuotinen Ruka Nordic Opening on jo kymmenes.

  "Vaikka vuosia menee ja aina väsyttää enemmän, niin kyllä sitä jaksaa painaa, kun nämä karkelot tulevat lähelle", Hautamäki sanoo.