Uutisen päiväys

26.3.2011← Takaisin

Ryynänen yhdistetyn Suomen mestari

  Janne Ryynänen hiihti odotetusti yhdistetyn Suomen mestariksi Puijolla, kun Hannu Manninen jätti kilpailun väliin. Himmeämmät mitalit menivät Joni Karjalaiselle ja Ville Tuppuraiselle.

  Janne Ryynänen varmisti yhdistetyn Suomen mestaruuden jo mäkiosuudella. Ounasvaaran Hiihtoseuran mies leijaili HS 127-mäessä täysin omille lukemilleen. 124 metrin hyppy toi 1.24 minuutin etumatkan hiihto-osuudelle lähdettäessä. Ryynänen saikin hiihdellä 10 kilometrin hiihto-osuudella rauhassa, kun ennakkoon pahin uhkaaja Hannu Manninen jätti kilpailun väliin.

  ”Kyllähän se kävi hyvästä harjoituksesta. Yritin hiihtää ihan kunnolla, että ero säilyy. Harmi, kun Hannu ei ollut mukana. Ei tullut kunnon kilpailua. Kauden aikana on ollut niin tasaista, että olisi ollut hauska nähdä, kuinka käy”, sanoi Suomen mestari.

  "Mutta ainahan se on mukava, kun on SM-kulta kaulassa."

  Toiseksi nousi hyvän hiihto-osuuden ansiosta Joni Karjalainen, joka oli mäkiosuuden jälkeen vasta kahdeksas hypättyään 98,5 metriä. Eroa Ryynäseen oli 2.25,5. Pronssin pokkasi Ville Tuppurainen, joka taipui Karjalaiselle viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella pidettyään kakkossijaa lähes hiihto-osuuden alusta saakka. Tuppurainen oli 107 metrin hypyllään kolmantena jo mäkiosuuden jälkeen.

  "Henkilökohtainen mitali oli tavoitteena ja se tuli. Hyvä näin", totesi Karjalainen.

  "Rikkinäinen ja vaikea kausi takana. Hyvin maistuu pronssi. Toki harmittaa, kun Joni meni ohi", sanoi puolestaan Tuppurainen.

  Tuloskooste:
  Yhdistetyn SM HS 127/ 10 km
  26.3.2011 Kuopio

  1) Janne Ryynänen, Ounasvaaran Hiihtoseura 25.38,9
  2) Joni Karjalainen, Lahden Hiihtoseura + 2.25,5
  3) Ville Tuppurainen, Jyväskylän Hiihtoseura + 2.48,2

  Tulokset: www.puijonhiihtoseura.fi