Uutisen päiväys

10.2.2013← Takaisin

Vähäsöyringille uransa paras maailmancup sijoitus

  Sunnuntaina Kazakstanin Almatyssa yhdistetyn maailmancup kisat jatkuivat henkilökohtaisella kilpailulla. Suomalaisista Eetu Vähäsöyrinki nappasi itselleen uransa parhaan maailmancup sijoituksen olemalla kisassa 23:s. Toinen suomalainen Janne Ryynänen oli tänään 24:s. 

  Ryynänen lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle sijalta 12. ja Vähäsöyrinki sijalta 14. Ensimmäisen mäen jälkeen epäonni koitui Ryynäsen kohtaloksi ja hän kaatui ja katkasi sauvansa. Samassa tilanteessa takaa tullut Vähäsöyrinki laski Ryynäsen katkenneen sauvan päältä ja kaatui myös itsekin.

  Lopulta maaliviivan Vähäsöyrinki ylitti 1,57 minuuttia voittajaa jäljessä, mikä riitti tänään 23. sijaan. Janne Ryynänen tuli maaliin 24:ntena 2,01 minuuttia voittajasta jääneenä.

  ”Hyppääminen on mennyt eteenpäin ja se on ollut mukavaa tekemistä, varsinkin nyt sunnuntaina. Hiihdossa kropassa tuntui jo väsymystä näin Sotshin reissun jälkeen. Eli paremminkin olisi voinut mennä, mutta tyytyväinen pitää olla, että viikonloppu meni reilusti plussan puolelle ”, kommentoi Eetu Vähäsöyrinki viikonloppuaan.

  Epäonnesta kärsinyt Ryynänen kommentoi viikonloppuaan.

  ”Lauantai oli itselle parempi. Pystyi taistelemaan sijoituksista. Vielä ei ollut onni omalla puolella, kun tänään mäessä hyppäsin takatuulessa ja kaatuminen heti hiihto-osuuden ensimmäisessä mäessä. Se syö kyllä motivaatiota ja yhdellä sauvalla hiihtäminen vähänkin matkaa on raskasta. Piti oikeastaan taistella maaliin.”

  ”Yleisesti viikonloppu näytti kuitenkin valoa tekemiseen. Ja jos se osuisi onni kohdalle MM-kisoissa. Nyt pari viikkoa viimeistelyä ennen kisoja, niin että saa kunnon mahdollisimman hyvin kohdilleen.”

  Almatyssa mukana oleva valmentaja Antti Kuisma kommentoi poikien suoritusta.

  ”Pojat näyttivät hyviä suorituksia mäessä. Hiihdossa taktiikat menivät vähän sekaisin kaatumisen jälkeen, mutta molemmat pysyivät pisteillä ja tekivät kokonaisen kisan kaikesta huolimatta.”

  Sunnuntain kisan voitti Itävallan Christoph Bieler. Toiseksi itsensä hiihti Japanin Akito Watabe ja kolmannen sijan tänään vei Tshekin Miroslav Dvorak.

  Kisan tulokset: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=NK&raceid=1641