Uutisen päiväys

15.2.2017← Takaisin

Suomalaiset putosivat toiselta kierrokselta maailmancupissa

Ville Larinto ja Jarkko Määttä eivät yltäneet pisteille keskiviikkona mäkihypyn maailmancupin kauden 23:nnessa kilpailussa. Larinnon loppusijoitus Etelä-Korean Pyeongchangin HS140-mäessä oli 42:s ja Määtän 46:s.

Maailmancup-pisteiden karkaamisesta huolimatta etenkin Jarkko Määtän mukaan Aasian reissu on sujunut lupauksia antavasti, kun osaa katsoa tulosten taakse.

"Vaikka miten pöljältä kuulostaakin, hyppääminen on tuntunut suht' hyvältä ja asioita on mennyt eteenpäin reissun aikana", Määttä aloitti.

Suomalainen loikkasi eilisessä, tiistain karsinnassa 20:nneksi 123,0 metrin hypyllä. Ville Larinnon sija kyseisessä taistossa oli 25:s.

"Eilen karsinta oli OK ja sai täksi päiväksi parannettua vielä lentoon siirtymistä."

Larinnon kisahyppy lensi keskiviikkona 114,0 metrin kohdalle tuoden pisteet 93,0, Määtän hypyn pituus oli puolestaan 114,5 metriä ja suomalaisen yhteispisteet 89,1.

Keskiviikon kisan voiton nappasi maailmancupissa toista paikkaa miehittävä Itävallan Stefan Kraft 138,0 ja 137,5 metrin siivuilla ja pisteillä 293,5. Saksan Andreas Wellinger ponkaisi kakkoseksi jo neljännen kerran viiden viime kisan aikana, tasan sadan pisteen turvin kokonaiskisan piikissä oleva Puolan Kamil Stoch oli kolmas.

Maailmancupissa on jäljellä vielä yksi kilpailu ennen Lahden MM-kisoja, kun Pyeongchang isännöi viikon toista taistelua torstaina päivällä Suomen aikaa.

Määtän mukaan toisen kierroksen paikka ei vaadi poppakonsteja.

"Hyppäämällä sinne toiselle kierrokselle (mennään)", ytimekkäästi vastannut suomalainen sanoi kysyttäessä, kuinka paikka maailmancupin pisteille aukeaa torstaina.

Linkit:
Kisan tulokset
Maailmancupin pistetilanne

Jutun kuvassa Jarkko Määttä. (Tadeusz Mieczynski)