Uutisen päiväys

29.1.2019← Takaisin

Nuorten PM-kisoista mäkihyppyyn ja yhdistettyyn viisi mitalia - Pohjola mestariksi mäkihypyssä

Arttu Pohjolalle PM-kultaa Otepäässä. Pohjola voitti kilpailun kuudella pisteellä ennen Norjan Kristoffen Eriksen Sundalia. Norjalle kaksi mitalia varmisti kolmossijallaan Ole Kristian Baarset.

Päivän voittaja oli luonnollisesti tulokseen tyytyväinen, mutta löysi vielä parannettavaa hyppäämisessään.

- Eka hyppy ei ollut ihan sitä mitä odotti, mutta hyvin sai ittensä kasattua toiseen kisahyppyyn ja sai oman hyvän hypyn tehtyä. Tuloksellisesti hyvä kisa, mutta aina on jotain parannettavaa, Pohjola päivän kilpailusta.

- Hyvät kisat, joten kiva tulla täältä hakemaan vauhtia lopputalven kisoihin! Hyvällä fiiliksellä ollaan menty koko joukkue ja samaa jatketaan huomenna!

- Huomenna lähetään toteuttamaan samanlaisia hyppyjä, kun tänään viimeinen ja katotaan mihin se riittää!

Tulokset

Alva Thors sijoittui hienosti U18 tyttöjen yhdistetyssä toiseksi. Thors oli mäkiosuuden jälkeen toisena ja säilytti paikkansa hiihto-osuudella. Alva oli hiihto-osuuden nopein, mutta se ei riittänyt voittoon asti, vaan Viron Annemarii Bendi otti kultamitalin.

- Hyvin kulki tänään yhdistetyn kisassa, yhdistetyn kisahyppy oli paljon parempi kuin erikoismäen hypyt ja hiihtokin kulki hyvin. Olen tosi tyytyväinen, Thors hehkutti.

- Huomiseen joukkuekisaan on hyvä fiilis, varmaan hyvä kisa. Toivottavasti saan samanlaisia hyppyjä, kuin yhdistetyn hyppy oli.

Tulokset

Alva Thors hyppäsi myös U18 tyttöjen mäkikilpailussa. Tässä kisassa Alvan sijoitus oli 4:s. Yhdistetyn kisassa kultaa ottanut Viron Annemarii Bendi oli vahvin myös mäkihypyssä ja otti mäestä päivän toisen kultamitalinsa. Hopea ja pronssi matkasivat Norjaan. Kilpailun toinen suomalainen oli Vilma Meis joka hyppäsi kuudenneksi.

- En saanut parhaita hyppyjäni kisaan, vauhtimäen asento jäi hieman takapainoiseksi. Toisella kierroksella sain vähän paremman hypyn mutta ei ollenkaan niin hyvää kuin voisi olla. Koekierroksen hyppy oli päivän paras hyppyni, joten tiedän että pystyn parempaan mutta tänään hypyt eivät riittäneet parempaan, Thors kommentoi.

- Mäki on tosi hyvä ja näihin kilpailuihin on kiva osallistua. Olen vielä aika nuori ja hyppääjät, jotka olivat podiumilla, ovat minua vanhempia. Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää!

Tulokset

Otepäässä kisattiin myös U18 poikien yhdistetyssä, jossa Rasmus Ähtävä oli parhaana suomalaisena 5:s. Kilpailun voiton vei Norjan Sebastian Østvold. Norja ottikin kisassa peräti neloisvoiton. Toiseksi tuli Marius Nordsveen ja kolmanneksi Marius Solvik.

- No, vaikka sija ei ehkä tyydyttänyt, niin suoritukset aika ok. Hyppy perustasoa - ainekset huonoonkin oli olemassa, sain seivattua, Ähtävä kertoi.

- Hiihto pitkästä aikaa ok:ta, keuhkoputki oli huonossa kunnossa pitkään. Nyt näyttää valoisammalta. Huomenna koitetaan parantaa hyppäämistä ja laitetaan sprinttitykki Happonen ankkuriksi, Ähtävä kertoi.

 Suomalaiset hiihtivät kisassa peräkkäin maaliin, kun muiden suomalaisten sijoitukset olivat 6:s Herman Happonen, 7:s Arsi Tietäväinen ja 8:s Jarkko Lankinen.

Tulokset

***

PM-kisoissa Otepäässä kilpailtiin sunnuntaina joukkuekilpailuissa - Suomen mitalitili kasvoi

U18 poikien yhdistetyn joukkuekilpailussa nähtiin kaksi suomalaisjoukkuetta. Rasmus Ähtävä ja Herman Happonen sijoittuvat kisassa kolmanneksi ja nappasivat pronssin Suomeen. Neljänneksi sijoittui Jarkko Lankinen ja Arsi Tietäväinen

Rasmus Ähtävä oli suhteellisen tyytyväinen omaan tekemiseensä kisoissa.

- Hyppääminen oli ok tasolla ja hiihtokin menetteli omiin sprinttikykyihin nähden. Kokonaisuutena PM-kisat on ihan mukava vertailupaikka omaan tämänhetkiseen tasoon. Norjalaiset on aina hyviä. Nuoremmille varmastikin hyvää kokemusta ensimmäisestä edustustehtävästä. Yleisesti on aina mukava kun on hiihtäjät ja mäki samassa paikassa.

Myös Herman Happonen oli tyytyväinen, vaikka joukkuekisassa jännitystä olikin mukana.

- Hyvä fiilis jäi kisoista käteen. Tänään kisakierroksella oli liikaa jännitystä. Hiihto on kulkenut tosi hyvin tämän viikonlopun.

Tulokset

Myös mäkihypyn joukkuekilpailut käytiin parikilpailuna.

U18 pojissa Suomelta oli kaksi joukkuetta mukana. Suomen ykkösjoukkue Tomas Kuisma ja Arttu Pohjola saivat hypyistään palkinnoksi hopeamitalit. Suomen kakkosjoukkue oli kilpailun 4:s

Kuisma oli tyytyväinen kokonaisuudessaan PM-kisoihinsa.

- Hypyt olivat teknisesti hyviä. Ensimmäisellä hypyllä ponnistus meni vähän ohi, mutta toinen oli hyvä. Lähdin vähillä odotuksilla kisoihin ja sieltä tuli enemmän kuin olisin osannut odottaa.

Arttu Pohjolan PM-kisat olivat menestys sillä henkilökohtaisesta kilpailusta tuli kultaa.

- Viimeset PM-kisat, jälleen hauska reissu, mutta nyt on aika antaa nuorille tilaa päästä hyppäämään näihin karkeloihin. Kokonaisuudessaan hyvä fiilis jäi jatkaa kohti lopputalven kisoja.

Tulokset 

U18 tytöissä Suomen kaksikko Vilma Meis ja Alva Thors sijoittuivat kolmanneksi ja näin ollen poistuivat kisasta pronssimitalit kaulassaan.

Alva Thors oli tyytyväinen tämän päivän hyppyihin.

- Tänään tuli kisojen parhaat hypyt. Uusi oma ennätys tuli, joten en voi olla kuin tyytyväinen. Hyvällä fiiliksellä lähdetään kotiin. Onnistunut reissu, mitali ja paljon kokemusta tulee mukaan.

Vilma Meis paransi hyppäämistään läpi kisojen ja olikin siitä iloinen, kuten myöskin uudesta kokemuksesta ulkomailla kilpailemisesta.

- Tämän päivän hypyt olivat reissun parhaita. Vielä on vähän tekniikassa hakemista, mutta hypyt paranivat tasaisesti reissun ajan. PM-kisat olivat urani ensimmäiset ulkomailla ja lähdin hakemaan hyviä suorituksia. Kilpailuista ja koko reissusta sain paljon kokemuksia ja jäi hyvä fiilis.

Tulokset