3.2.2013← Takaisin

Olli Muotkalle kauden paras tulos Harrachovissa

Maailmancupin lentomäen kisa Tshekin Harrachovissa käytiin tuulisissa olosuhteissa. Lauantaina peruutettu kisa oli siirretty sunnuntaiaamulle. Olosuhteiden haastavuuden takia kesken kisaa hyppylavaa laskettiin reilusti vastatuulen takia.

HS205-mäessä Olli Muotka jatkoi hyvää nousujohteista suorittamistaan ja hyppäsi maailmancupin pisteille kolmannen kerran peräkkäin oltuaan kisassa 21:s. Muotkan hypyt kantoivat 199 ja 169 metriä. Harrachovin sunnuntain ensimmäisen kisan tulos oli Muotkalle kauden paras.

”Olli on nousujohteisesti parantanut tuloksiaan ja joka hypyllä ollaan menty eteenpäin, mikä on positiivista tulevaisuutta ajatellen. Vauhdissa Olli jää tällä hetkellä liikaa kärjelle. Lentomäessä yhdenkin kilometrin nopeusero tekee lopputuloksissa monta metriä”, kommentoi valmentaja Pekka Kytösaho.

Kisassa Gregor Schlierenzauer otti uransa 47. maailmancupvoiton. Tällä tuloksella Schlierenzauer nousi ohi Matti Nykäsen yksin ykköspaikalle voitettujen maailmancupin kilpailujen määrässä. Nykäsellä voittoja on 46 kappaletta.

Schlierenzauerin voitto varmistui toisen kierroksen hienolla 211 metrin hypyllä. Toiseksi sijoittunut Slovenian Robert Kranjec hävisi voittajalle vain 0,3 pistettä. Kolmas kisassa oli Tshekin Jan Matura.

Harrachovissa hypätään sunnuntaina myös toinen maailmancupin kilpailu sään salliessa. Kisan on määrä alkaa iltapäivällä kello 15:00 Suomen aikaa.