Uutisen päiväys

22.8.2011← Takaisin

Yhdistetyn kesä GP käyntiin ensi viikonloppuna – suomalaiset valmistautuu avaukseen Klingenthalissa

  Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix käynnistyy ensi viikonloppuna Saksan Oberwiesenthalissa 27.-28.8.2011. Suomen joukkue leirillä Klingenthalissa ennen kilpailukiertuetta.

  Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix käynnistyy ensi viikonloppuna Saksan Oberwiesenthalissa 27.-28.8.2011. Kesä GP avausviikonloppu on mielenkiintoinen, sillä ensimmäiseen viikonvaihteeseen kuuluu gundersen-kilpailumuodon lisäksi uusi Penalty race-kilpailu. Oberwiesenthalissa kilpailut käydään HS 106-mäessä.

  GP-kilpailuihin osallistuvat Suomen yhdistetyn joukkueen Janne Ryynänen, Eetu Vähäsöyrinki  ja Mikke Leinonen matkaavat Saksaan maanantaina 22. elokuuta valmistautumisleirille. Leiripaikkana joukkueella on Klingenthal, josta löytyy muun muassa erinomainen rullahiihtorata hiihtotekniikan harjoitteluun.

  Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen kertoo leirisuunnitelmien painottuvan ensin hiihtoon ja viikon lopulla viimeistellään kisakuntoa mäessä.
  - Kahtena ensimmäisenä päivänä emme hyppää lainkaan, vaan suunnitelmissa keskittyä hiomaan hiihtotekniikkaa hyödyntäen Klingenhtalin erinomaisia rullahiihtomahdollisuuksia. Lisäksi ohjelmassa on fysiikkaharjoituksien ohella kisataktiikan suunnittelua. Loppuviikosta siirrytään sitten mäkeen ja haetaan kisatuntuma Oberwiesenthalin kisoihin, kertoi Savolainen viikon suunnitelmista.

  Suomen joukkueen Jussi Salo ja Jim Härtull harjoittelevat Puolustusvoimien leirillä Otepäässä ja Joni Karjalainen opiskelupaikkakunnallaan Lahdessa.
  - Alkusyksyn leiri- ja kilpailusuunnitelmia pohdittaessa päädyimme siihen ratkaisuun, että Joni keskittyy laadukkaaseen harjoitteluun Lahdessa opintojen ohella ja Jussi ja Jim puolestaan lähtevät kahden viikon Puolustusvoimien leirille Otepäähän, totesi Savolainen tyytyväisenä joukkueen harjoittelutilanteeseen.

  Janne Ryynäsen kesäharjoittelu sujunut suunnitelmallisesti

  Janne Ryynäsen kesäharjoittelu on sujunut erinomaisesti ja Ryynänen kertoo pystyneensä nostamaan tasoa edellisestä kesästä.
  - Olen pystynyt harjoittelemaan koko kesän terveenä. Uutta sisältöä ei varsinaisesti ole tullut harjoitteluun, mutta olen kiinnittänyt harjoittelun laatuun huomiota, ja toki määrääkin on pysytty nostamaan.

  Kesä Grand Prix-kiertueen tulostasoaan Ryynänen ei lähde ennakkoon arvioimaan, mutta toteaa lähtökohtien olevan paremmat kuin viime kesänä, jolloin tulosta syntyi silloinkin.
  - En pysty sen enempää arvioimaan mahdollisuuksiani kisoissa, tällä hetkellä ei ole muuta vertailukohtaa kuin omat tuntemukset. Näkee sitten vasta siellä missä muut menee. Lähtökohtaisesti tuntuu, että oman kunnon puolesta pitäisi olla viime kesää paremmat lähtökohdat menestymiseen, arvioi Ryynänen.

  Yhdistetyn kesä GP 2011 kilpaillaan tiiviinä kokonaisuutena. Oberwiesenthalin jälkeen GP siirtyy Tsekin Libereciin, jossa kilpaillaan keskiviikkona 31.8. ja sieltä edelleen Saksan Oberstdorfiin 2.-3.8.

  Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2011

  27.-28.8.2011 Oberwiesenthal GER Gundersen ja Penalty Race
  31.8.2011 Liberec CZE Gundersen
  2.-3.9.2011 Oberstdorf GER Gundersen

  Kalenterit ja tulokset www.fis-ski.com