Uutisen päiväys

8.9.2013← Takaisin

Herolan veljeksille kaksoisvoitto yhdistetyssä, LHS joukkuemäen mestari

  Lahdessa kilpailtiin lauantaina yhdistetyn kesän Suomen mestaruuksista. Ennakkoon suosikkina kilpailuun lähti hyvin kesä GP:llä menestynyt Ilkka Herola, Janne Ryynäsen keskittyessä harjoitteluun kotimaisemissaan Rovaniemellä.

  Lahden suurmäestä hypätyllä hyppykierroksella pisimmälle ponnisti Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola 114,5 metriä. Pisteitä Herola keräsi 111,2 ja pääsi Hälvälässä hiihdetylle rullahiihto-osuudelle 26 sekuntia ennen veljeään Matti Herolaa. Kolmantena 10 kilometrin hiihtoon lähti Ville Heikkinen (Kuusamon Erä-Veikot).

  Ilkka Herola piti kärkipaikkansa maaliin saakka ja voitti SM-kultaa ennen Matti Herolaa ja kolmanneksi tullutta Heikkistä.

  Ilkka Herola oli tyytyväinen päivän hiihto-osuuteen, mäessä jäi parantamisen varaa.

  "Aamulla ei ollut kovin hyvä hyppy, varmaan hieman väsymystä havaittavissa. Hiihto sen sijaan oli oikein hyvää, se ei ollut hävinnyt mihinkään GP:n jälkeen", kommentoi Ilkka Herola kilpailun jälkeen.

  Veli, Matti ei pystynyt antamaan vastusta Ilkalle hiihto-osuudella. Armeijan kesällä aloittanut nuori mies olisi tarvinnut lisää metrejä hyppyynsä.

  "Armeijassa olen ollut, enkä ole paljon hyppytreenejä päässyt tekemään. Vähillä hypyillä siis valmistauduttu, mutta hiihto oli hyvä tänään. Villen (Heikkinen) kanssa hiihdettiin yhdessä ja pystyin siitä vielä irtoamaan. Tiesin, että en saa Ilkkaa kiinni, joten omaa hiihtoa tein", Matti sanoi.

  Molemmat veljekset urakoivat vielä joukkuemäen kilpailun illalla Lahdessa.

  Nuorten alle 20-vuotiaiden kilpailu käytiin ennen yleisen sarjan kisaa lauantaiaamuna. SM-kultaan hyppäsi ja hiihti Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvonen. Hopeaa otti Kiteen Urheilijoiden Marcus Torni ja pronssia Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru.

  Joukkuemäen SM-kulta Lahteen

  Lahden Hiihtoseuran 1-joukkue voitti suurmäen SM-kultaa. Joukkueessa hyppäsivät Olli Muotka, Pasi Ahonen, Ville Larinto ja Janne Ahonen. Erinomaisissa hyppyolosuhteissa hypätyssä kilpailussa Lahden Hiihtoseuran joukkue keräsi 932 pistettä.

  Kokonaisuudessaan pisimmät hypyt joukkuekilpailussa hyppäsi Muotka 122,5 ja 125,5 metriä. Erinomaisesti onnistui myös Janne Ahonen, joka hyppäsi 121,5 ja 119 metriä. Joukkueiden ankkurit tosin hyppäsivät viisi lavaa alemmalta puomilta, joten lukemat eivät täysin ole vertailukelpoisia keskenään.

  Toiseksi hyppäsi Puijon Hiihtoseuran 2-joukkue kokoonpanolla Sami Heiskanen, Ilkka Herola, Matti Herola ja Janne Happonen. Pisteitä kuopiolaisille kertyi 888,7. Happonen teki loistavan paluun loukkaantumisen jälkeen kilpailukentälle ja hyppäsi 116 ja 119 metriset hypyt.

  SM-kilpailun kolmas oli Lahden Hiihtoseuran 2-joukkue pistein 845,7. Joukkueessa hyppäsivät Ossi-Pekka Valta, Mika Kulmala, Aapo Lehtinen ankkurinaan Sebastian Klinga.

  SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina erikoismäen kilpailulla.

  TULOKSET, Joukkuemäen SM-kilpailu 7.9.2013 Lahti:
  1. Lahden Hiihtoseura 1, 932.0
  2. Puijon Hiihtoseura 1, 888.7
  3. Lahden Hiihtoseura 2, 845.7
  4. Ounasvaaran Hiihtoseura, 796.9
  5. Kuusamon Erä-Veikot, 748.7

  Lahden kesäSM-kisat facebookissa!

  TULOKSET, Yhdistetty SM-kilpailu 7.9.2013:
  N20, yhdistetyn mäki
  N20, yhdistetyn lopputulokset

  Yleinen, yhdistetyn mäki
  Yleinen, yhdistetyn lopputulokset