Uutisen päiväys

6.1.2017← Takaisin

Yhdistetyn urheilijat viihtyvät Lahden betonissa

Tänään perjantaina hypättävään yhdistetyn maailmancupin varakilpailuun Suomen joukkue lähtee hyvällä hyppyvireellä.

Tiistaisessa lumipyryssä hypätty harjoitus toimi Ilkka Herolalle riittävänä herättelynä.

”Hyvällä pohjalla on hyppääminen, joulun aikaan teimme hyviä hyppyharjoituksia ja luottavaisin mielin voi lähteä. Lahden mäkikin on mieluinen, kun se homma toimii”, Herola sanoo.

Lahden rankka latu on myös Herolan mieleen ja omaksi iskunpaikakseen Herola nostaa nousun stadionilta kohti suurmäen tornia.

”Pitkä nousu stadionilta on iskun paikka ehdottomasti. Se sopii minulle, pitkä vääntö joka kierroksella. Siinä ei anneta armoa ja pitää itse tehdä töitä, eikä peeseistä ole juurikaan hyötyä.”

Eero Hirvosen jalkakivut ovat poissa ja kunto on hyvä kilpailutauosta huolimatta. Aikaisempina vuosina Hirvonen on napannut kauden parhaat maailmancupin sijoitukset Lahdessa.

”En nyt ihan podiumia ehkä uskalla lähteä hakemaan, mutta kyllä hyvät kisat Rukalla ja Lillehammerissa näyttivät, että pystyy olemaan hyvillä sijoilla. Jalkojen kanssa kaiken pitäisi olla kunnossa. Ei ole enää riesaa”, kuittaa Hirvonen.

Yhdistetyn legenda, uransa aikana 48 maailmancupia voittanut Hannu Manninen palaa Lahdessa lajin kovimpaan kilpailusarjaan. Syksyn aikana Mannisen kovaa triathlonistin kuntoa on hiottu lähemmäs yhdistetyssä tarvittavia ominaisuuksia.

”Triathlonin harjoittelu on hyvää perusharjoittelua. Mutta kun alkoi keskittyä hiihdon harjoitteluun, niin kilpailuvauhdin kaivaminen esiin oli ensisijainen tehtävä. Maksimaalinen suorituskyky häviää melko nopeasti, kun on niin pitkään lajista poissa.”

Hannu Manninen on seurannut läheltä nuoren yhdistetyn joukkueen kehitystä ja uskoo vahvasti Petter Kukkosen vetämän joukkueen mahdollisuuksiin.

”Kun olen henkeen ja vereen itse yhdistetyn mies, niin tämä tilanne lämmittää tosi paljon. Viime kausi oli hieno. Ilkka otti podiumpaikan, mitä pitkään oli odotettu. Sitten tämä alkukausi, että Eero ja Arttu tulossa Ilkan peesissä. Koko ajan on ollut luottavainen fiilis, kun tietää ja tuntee Petterin ja hänen tapansa, että kehitystä tulee tasaisesti. On hieno nähdä, että tulosta syntyy”, päättää Manninen.

Suomen maajoukkueryhmässä kilpailee Herolan, Hirvosen ja Mannisen lisäksi Arttu Mäkiaho. Kansallisen ryhmän edustajat ovat Matti Herola, Jim Härtull, Leevi Mutru ja Jussi Salo.

Viikonlopun kilpailuohjelma löytyy täältä.

Kuva: SHL/Teemu Moisio