Uutisen päiväys

3.12.2011← Takaisin

FIS naisten mäkihypyn maailmancupin ensimmäinen kilpailu hypättiin Lillehammerissa

  FIS naisten mäkihypyn maailmancupin ensimmäinen kilpailu käytiin Norjan Lillehammerissa lauantaina 3. joulukuuta. Kilpailu käytiin Lillehammerin HS 100-mäessä vuorotellen miesten mäkihypyn maailmancup-kilpailun kanssa. Julia Kykkäsen sijoitus hienosti 14.

  FIS naisten mäkihypyn maailmancupin ensimmäinen kilpailu käytiin Norjan Lillehammerissa lauantaina 3. joulukuuta. Kilpailu käytiin Lillehammerin HS 100-mäessä vuorotellen miesten mäkihypyn maailmancup-kilpailun kanssa. Naisten mäkihypyn asema halutaan nostaa kansainvälisen hiihtoliiton tavoitteissa yhtälailla arvostetuksi kuin muissakin lajeissa naisurheilu. MM- ja Olympiakilpailujen lajina olemisen lisäksi nyt käynnistynyt maailmancup ovat naismäkihypyn arvon nostamisessa merkittäviä.

  Naisten ensimmäiseen maailmancup-kilpailuun osallistui 46 hyppääjää 13 maasta. Finnjumping ry:n puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen näkee naisten mäkihypyn maailmancupin alkamisen tärkeänä ja todella myönteisenä osana mäkiurheilun kokonaisuutta.
  - Naisten mäkihypyn maailmancupin alkaminen on erittäin tärkeää lajin kehittymisen kannalta. On ollut skeptisyyttä lajin alkuaskelilla, mutta tästä tulee varmasti huippulaji, kuten esimerkiksi naisten alppilajeista. Naisten mäkihypyn kehitykseen ja uusien harrastajien mukaan saamiseen tullaan panostamaan lisää myös Finnjumpingissa jatkossa. Uskon, että Suomella on pitkällä tähtäimellä naisten mäkihypyssä yhtä hyvät menestysmahdollisuudet kuin miesten mäkihypyssä, Tiilikainen totesi mäkihypyn historiaan jäävänä päivänä.

  Suomen naismäkihypyn kärkihyppääjä Julia Kykkänen on löytänyt nopeasti hyvän hyppyvireen. Lumella harjoituspäiviä ei ole vieläkään monta, mutta lahjakas ja monipuolisesti harjoitteleva Kykkänen onnistui maailmancupin avauksessa mainiosti – sijoitus 14. Kykkäsen kilpailuhyppy ensimmäisellä kierroksella kantoi 88 metriä ja toisella 86 metriä. Kilpailun voittoon hyppäsi ylivoimaisesti USA:n Sarah Hendrickson. Hendrickson venytti kisassa omille metrilukemille, ensimmäisellä kierroksella 100,5 ja toisella 95,5 metriä.

  Naisten mäkihypyn valmentaja Kimmo Kykkänen oli tyytyväinen kilpailuun.
  - Sijoitus oli sitä mitä ennakkoon arvioitiin. Teknisesti hyppääminen on mennyt paljon eteenpäin, varsinkin keulatoiminta on tosi hyvää. Ponnistus jää vähän vielä kesken, kun se paranee, saadaan lisää tehoa loppulentoon, totesi Kykkänen.

  Avauskilpailu miesten maailmancupin kanssa toi Julia Kykkäsen mielestä hyvää meininkiä. Ensimmäisen kisan pistesaaliista voi olla myös tyytyväinen.
  - Hyvä meininki oli kisassa, vähän enemmän sählinkiä kun porukkaa on enemmän. Hyppyihin olen tyytyväinen, toisessa piti vähän hakea ilmalennossa.

  Lumiharjoitusten puute ei reipasotteista Kykkästä haittaa.
  - Pitää vaan hypätä hyvin kun on kilpailut, turha sitä on miettiä sen enempää. Tekniikkaa pitää vielä vähän hioa, on tuosta vielä mahdollisuudet parantaa, Kykkänen tuumi iloisena.

  Tuloskooste
  FIS naisten mäkihypyn maailmancup 2011-12
  3.12.2011 Lillehammer, HS 100
  1. Sarah Hendrickson USA 277.0
  2. Colinen Mattel FRA 247.7
  3. Melanie Faisst GER 245.5
  14. Julia Kykkänen 218.9

  FIS naisten mäkihypyn maailmancup seuraava kilpailu 6.1.2012 Schonach-Schönwald GER, HS 108

  Tulokset ja kalenterit tiedot www.fis-ski.com