10.1.2013← Takaisin

Asikainen sivusi ennätystään Wislassa

Wislan HS134-mäen maailmancupkisassa Kuusamon Erä-Veikoissa hyppäävä Lauri Asikainen näytti olevan kilpailijamiehiä  hyppäämällä 124 metrin hypyllä 16. sijalle.

”Hyvä reissu ja nälkääkin jäi vähän. Laskuasennossa oli tänään hiukan hakemista, mutta toisella kierroksella Lauri paransi ja pystyi nostamaan sijoitustaan 7 sijaa korkeammalle. Oikeaan suuntaan ja tuloksiin ollaan menossa. Erot eivät ole suuria ja tällaiset tulokset antavat toivoa, että täältä ollaan tulossa”, analysoi valmentaja Kimmo Savolainen.

Tuloksellaan Asikainen sivusi omaa ennätystään maailmancupissa. Asikaisen sijoitus Sveitsin Engelbergissä oli myös 16:s.

Kisan voitti tänään Norjan Anders Bardal 128 metrin hypyllään. Bardal johti kisaa jo ensimmäisen hyppykierroksen jälkeen. Toiseksi tänään hyppäsi Saksan Richard Freitag. Kolmas sija meni Bardalin maamiehelle Rune Veltalle.

Maailmancupia johtava Itävallan Gregor Schlierenzauer ei osallistunut kisoihin. Itävaltalainen ilmoitti olevansa sairaana.

Torstaiaamuna joukkue suuntaa kohti Zakopanea. Zakopanen maailmancupkisat käynnistyvät torstai-iltapäivänä joukkuemäen karsinnalla. Zakopanessa suomea edustamassa ovat Lauri Asikainen, Jarkko Määttä, Ville Larinto ja Mika Kulmala.