Uutisen päiväys

11.3.2017← Takaisin

Suomi yhdeksäs joukkuemäessä

Suomen mäkihyppynelikko Jarkko Määttä - Ville Larinto - Antti Aalto - Janne Ahonen karsiutui maailmancupin joukkuekisassa Oslossa niukasti toiselta kierrokselta. Yhteispisteet 394,1 toivat lopulta yhdeksännen sijan.

Hyppypituuksien perusteella Suomen joukkueen urheilijoista parhaiten onnistui Antti Aalto, jonka leiskautus Holmenkollenin HS134-mäestä lensi 122,0 metriin. Jarkko Määttä loikkasi 120,0, Janne Ahonen 112,5 ja Ville Larinto 106,0 metriä.

"Jarkon ja Antin hypyt olivat OK, Villellä oli myös OK-hyppy, mutta ei mahdollisuuksia tuulen takia", päävalmentaja Andreas Mitter pohti kisan jälkeen.

"Janne taistelee hyppynsä kanssa", itävaltalainen lisäsi.

Norjassa voiton nappasi Itävallan nelikko Michael Hayböck - Manuel Fettner - Markus Schiffner - Stefan Kraft yhteispistein 999,7. Reilut kymmenen pistettä voittajalle hävinnyt Saksa oli kakkonen ja Puola kolmas.

Karanneesta toisen kierroksen paikasta Suomen leirissä ei paineta päätä puskaan. Huomenna sunnuntaina Oslossa hypätään henkilökohtainen kisa, johon koko Suomen nelikko upeasti selvitti tiensä perjantaisesta karsinnasta.

"Huomenna uusi päivä, uusi mahdollisuus", Mitter sanoi.

Lauantaina hypättiin myös Continental Cupin kisa Puolan Zakopanessa, jossa suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle. Andreas Alamommo oli 43:s ja Juho Ojala 47:s, Janne Korhonen sen sijaan hylättiin.

Voittoon hyppäsi Itävallan Clemens Aigner ennen Saksan Constantin Schmidtiä ja maanmiestään Maximilian Steineria.

Linkit:
Maailmancupin joukkuemäen tulokset
Continental Cupin kisan tulokset

KUVA: SHL / Teemu Moisio