Uutisen päiväys

27.8.2017← Takaisin

Herolan kiri riitti Oberstdofissa 11. sijaan - kesä-GP:llä nyt viidentenä

Ilkka Herola oli vahvin suomalainen yhdistetyn kesä-GP:n Oberstdofin toisessa osakilpailussa. Lopputuloksissa Herola oli 11:s. Myös Eero Hirvonen teki huiman nousun hiihto-osuudella ja oli 14:s.

lkka Herola hyppäsi kelpo hypyn 127 metriä, mutta aikaero kasvoi reiluun kahteen minuuttiin kisaa johtaneeseen Itävallan Mario Seidliin

”Ok hyppy, sain ekaa kertaa täällä Oberissa hommaan jujua. Kävi kuitenkin niin, että ero repes sinne keulaan isoksi. Isossa kuvassa, pitää tässä kohtaa arvostaa, että hyppyhommassa ollaan menty eteenpäin viime vuodesta. Pystyy taistelemaan hyvistä sijoituksista jo mäkiosuuksilla. Hyviä hyppyjä on myös enemmän kuin huonoja”, kommentoi Ilkka Herola päivää ja kokonaisuudessaan kesä-GP:tä.

Eero Hirvonen teki jälleen hurjan nousun rullaradalla, ollen hiihto-osuuden kolmanneksi nopein. Sijoitus parani sijalta 37 14:nneksi. Hirvonen taistelee tiukasti kesä-GP:n parhaan hiihtäjän tittelistä. Tällä hetkellä mies on kolmantena. 

”Tämä päivä meni aika laillas amalla tavalla kuin kesä-GP kokonaisuudessaan yleisesti ottaen. Hyppääminen oli vaikeeta, ehkä tänään vielä erityisen vaikeeta. Hiihtäminen taas kulki hyvin. Hyppäämisen kanssa oli ongelmia koko kesä-GP:n. Se on ollut hyvällä tasolla muuten, tällä reissulla oli vaikeuksia sen kanssa”, summaili Hirvonen kesä-GP-kisoja. 

Päävalmentaja Petter Kukkonen oli kesä-GP:n kokonaisuuteen tyytyväinen, ja muistutti kiertueen olleen parasta joukkueen tekemistä koskaan kesäkisoissa. 

”Kyllähän tämä kokonaisuutena oli paljon parempi kiertue kuin viime vuonna. Hyppääminen tietenkin jätti vähän hampaankoloon. Mutta kyllä se hyppääminen sieltä kaivetaan vielä esille”, pohti Kukkonen tulevia viikkoja.

Joukkue matkustaa Suomeen huomenna sunnuntaina. Seuraava leiri alkaa Rukalla syyskuun 8. päivänä. Rukan jälkeen joukkue siirtyy suoraan Vuokattiin hiihtoleirille. Tiivistä leiritystä jatketaan kohti kilpailukautta. 

Matti Herola oli 35:s ja Arttu Mäkiaho 41:s Oberstdorfin toisessa osakilpailussa. 

Kesä-GP-kiertueella Ilkka Herola on viidentenä ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Urheilijoiden ja valmentajien kommentit SoundCloudissa

Ilkka Herola 

Eero Hirvonen 

Matti Herola 

Arttu Mäkiaho

Päävalmentaja Petter Kukkonen 

Tulokset

Oberstdorf HS137/10km, tulokset

Kesä-GP:n tilanne neljän osakilpailun jälkeen

Kuva: Corinna Heitmüller