Uutisen päiväys

5.9.2015← Takaisin

Ilkka Herola 18:nneksi yhdistetyn kesä gp -viikon päätöksessä

  Ilkka Herola ylsi 18:nneksi, kun yhdistetyn kesä gp -viikko päättyi Saksan Oberstdorfissa myöhään lauantai-iltana. Isäntämaan urheilijat veivät kaksoisvoiton, kun Fabian Riessle oli ykkönen ja Johannes Rydzek kakkonen.

  Ilkka Herolalla mahdollisuudet taistella kärkipään sijoituksista hupenivat mäkiosuudella, jonka jälkeen hän pääsi matkaan 21:ntenä 1.17 kärjestä.

  ”Tämä oli huono päivä, ei jäänyt mitään kerrottavaa”, Herola kiteytti.

  Kiertue kokonaisuudessaan jätti paremman maun ja antoi hyvää viestiä:

  ”Antoi luottamusta, oikeaan suuntaan on menty. Hyppy on hyvällä mallilla”, työntekoa talvea kohti hyvillä mielin jatkava mies sanoi.

  Muista suomalaisista Leevi Mutru sijoittui Oberstdorfissa 39:nneksi. Matti Herola oli mäkiosuuden jälkeen 49:ntenä 4.18 kärjestä, eikä lähtenyt rullahiihtoon.

  Päävalmentaja Petter Kukkoselle kiertue tarjosi hyvän tilannekatsauksen kesän harjoittelusta.

  ”Ilkan kohdalla oli hyvä kiertue. Olemme tehneet oikeita asioita ja olemme aikataulussa talvea ajatellen. Matilla ja Leevillä on vielä puutteita, jotka olivat täällä nähtävissä. Matti on kuitenkin pystynyt hyppyään parantamaan ja hiihtoaankin askeleen. Leevi teki puolestaan tasaisia, suht’ mukavia hiihtosuorituksia, mutta mäkeen tarvitaan vielä varmuutta”, Kukkonen mietti.

  Hän korosti kuitenkin, että kovin suuria analyysejä talvea ajatellen ei kesäkilpailuiden osalta kannata tehdä, sillä paljon ehtii vielä tapahtua ennen maailmancupin avausta Rukalla marraskuun lopussa. Kukkonen vertailikin urheilijoidensa otteita lähinnä kyseisen urheilijan edellisvuoden suorituksiin, mikä kertoi kehityksestä.

  Yhdistetyn kesä gp:ssä piti olla lokakuussa kaksi kilpailua Sotshissa, mutta ne on peruttu. Yhdistetyn maajoukkue leireilee seuraavan kerran Vuokatissa 15. –20. syyskuuta SM-kilpailuiden yhteydessä. Keski-Eurooppaan joukkue suuntaa jälleen lokakuussa, kun suuntana leirille on Stams, Oberstdorf ja Ramsau.

  Tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2016/NK/4104/2016NK4104ROF.pdf