Uutisen päiväys

5.12.2015← Takaisin

Asikaiselle uran paras maailmancupissa - 7. sija normaalimäen kisassa

https://www.facebook.com/skijumpingteamfinland/videos/vb.115006731896926/993153070748950/?type=2&theaterhyppäsi uran parhaaseen maailmancupin sijoitukseen Lillehammerissa normaalimäen kilpailussa. Vaikeista tuulioloista johtuen kilpailu siirrettiin suurmäestä normaalimäkeen ja käytiin lopulta yhden kierroksen kilpailuna.

Asikainen venytti 98 metrisen hypyn ja sai pisteitä 125,8, mikä jäi vain kaksi pistettä palkintopallisijasta. 

”Se oli rento vaihteeksi. Nyt on ollut peruuntuneita kisoja ja vähän sekavia kisaviikonloppuja, niin oli hyvä saada rento vielä tähän saumaan.” 

Asikainen on muiden hyppääjien tavoin joutunut useampaan otteeseen valmistautumaan kilpailuihin, joita on siirretty ja peruttu. 

”Kun noudattaa vaan niitä hyväksi havaittuja rutiineja, niin se luo varmuutta ja rentoutta”, tiivistää Asikainen. 

Katso Lauri Asikaisen koko haastattelu

Suomen muiden hyppääjien kisa ei tuottanut odotettua tulosta. Ville Larinto oli 42:s, Jarkko Määttä 59:s ja Harri Olli 62:s. 

Larinto joutui odottelemaan pitkään tornissa juuri ennen omaa vuoroaan, mikä vaikutti vahvasti jalkojen herkkyyteen.

”Villellä oli lähellä jo sitä, mitä se hyppäämisen pitää olla, koko ajan menee eteenpäin hyppäämisessä. Tietyt asiat eivät olleet puolella, niin ei saanut siitä hyvää sijoitusta tai palkintoa siitä”, analysoi päävalmentaja Jani Klinga.

Kuuntele Jani Klingan kommentit

Maailmancup jatkuu huomenna toisella henkilökohtaisella kilpailulla. Hyvin todennäköisesti myös sunnuntain kilpailu hypätään normaalimäestä.

Normaalimäki, tulokset lauantai 5.12.


Kuvat Touho Häkkinen.